Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 20.1 °C
Açık

26 İlde Yağış Alarmı! İstanbul'da Şiddetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde etkili olan yağışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini duyurdu. Özellikle İstanbul başta olmak üzere 26 ilde şiddetli yağışlara karşı uyarıda bulunan MGM, vatandaşları sel, su baskını, heyelan gibi risklere karşı dikkatli olmaya davet etti.

  • 0
  • 15
26 İlde Yağış Alarmı! İstanbul'da Şiddetli Yağış Bekleniyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

MGM'nin son hava durumu raporuna göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yerel dolu gibi risklere karşı tedbirli olması gerekiyor.

İstanbul'da Yağış Alarmı

İstanbul'da da şiddetli yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle şehir merkezinde ve kıyı bölgelerinde yaşanabilecek su baskınlarına karşı önlem alınması gerekiyor. Vatandaşların, bodrum katlarını ve araçlarını güvenli yerlere almaları, dere yataklarına yaklaşmamaları ve açık alanlarda bulunmamaları önemle tavsiye ediliyor.

Orta Karadeniz'de Kuvvetli Fırtına Uyarısı

MGM, Orta Karadeniz'de rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan, açıkları kuzeydoğudan (siklonik dönüş) 7 ila 9 kuvvetinde (70-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğine dair uyarıda bulundu. Denizlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı balıkçıların ve deniz ulaşımını kullananların dikkatli olması gerekiyor.

Sıcaklık Değişiklikleri

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında etkili olacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlardan Uyarı

Uzmanlar, vatandaşları hava durumunu yakından takip etmeye ve yetkililerin uyarılarına dikkat etmeye davet etti. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların evde kalmaları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları öneriliyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Eylül'ün Sıcak Nefesine Tutunuyoruz: Pazartesi'ne Dikkat!

Aydın-Denizli Otoyol inşaatında çalışan işçilerin hak arayışı devam ediyor

Türkiye Geneli Yoğun Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Kritik Duyuru

Kuşadası AKUT Gönüllüleri, Kese Dağı'na Hayat Verdi!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde selde kaybolan şahıstan haber alınamıyor

Kuvvetli Yağışlar İstanbul'u Vurdu: Uyarılar Artıkça Tedbirler Alınıyor

Whatsapp İhbar Hattı