Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 20.2 °C
-9999

Asgari ücretli kırmızı etin hayalini kuramıyor

Mutfaktaki yangın, dar gelirlinin hem cebini hem sofrasını vururken, kırmızı ete ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Kuşadası’nda kasaplık yapan Cafer Özdemir, “Asgari ücretli eti artık rüyasında bile göremiyor” dedi.

  • 0
  • 14
Asgari ücretli kırmızı etin hayalini kuramıyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Son birkaç ayda kırmızı et fiyatlarına yüzde 60’ın üzerinde zam gelmesi tepkilere neden oldu. Kırmızı etin kilosu 450 liraya dayanması dar gelirli vatandaşların et almasını imkansız hale getirdi. Kasaplar et fiyatlarındaki fahiş artışın, yem fiyatlarına ve yanlış tarım politikalara bağlı olduğunu belirtiyor.



“ASGARİ ÜCRETLİ ETİ RÜYASINDA GÖREMİYOR”

Kuşadası’nda uzun yıllardır kasaplık yapan Cafer Özdemir, kırmızı eti asgari ücretlinin rüyasında bile göremediğini ifade ederek, “Kıymanın kilosu 380 lira kuşbaşı etin kilosu ise 400 lira oldu. Asgari ücretli önceleri gram ile et alıyordu. Şimdi gramı da alamıyor. Kırmızı eti vatandaşlar artık rüyasında bile göremiyor. Eti ancak maddi durumu iyi olan, aylık geliri yüksek olan insanlar alabiliyor” dedi.



“KOYUN ETİNE TALEP YOK, ÇARE DE DEĞİL”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin tartışma yaratan “Koyun eti ucuz ama kokuyor diye yemiyorlar” sözleri üzerini ise Özdemir, “Koyun eti satmıyoruz. Çünkü halktan talep yok. Özellikle yemeklerde koyun eti koku yapıyor. Mangal’da ise koyun eti sert oluyor. Kasaplar olarak satışlarımız geçen yıllara göre çok düştü. Kasapları ayakta tutan restaurantlar ve toplu et alan oteller oluyor. Devlet bu soruna ivedi olarak bir çare bulmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Emniyet Genel Müdürü Demirtaş, Aydın’da

Ülke Genelinde Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde Seyrediyor, Karadeniz'in Doğu Kısımlarında Yağış Bekleniyor

Aydın'da Elektrik Kezsintileri Vatandaşları Mağdur Ediyor

Sokak Hayvanlarının Yaşama Tutunma Umudu: Haybulans Araçları

Aydın'da Planlı Elektrik Kesintileri: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Aydın’da simit zamlandı

Whatsapp İhbar Hattı