Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.5 °C
Açık

Aydın'ın Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlanıyor:

Aydın, 7 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyor. Bu anlamlı günde, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeşilçimen bir açıklama yaparak, şehitleri andı ve milli mücadelenin önemine vurgu yaptı.

  • 0
  • 38
Aydın'ın Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlanıyor:
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Yeşilçimen, açıklamasında Aydın'ın kurtuluşunun sıradan bir tarih olmadığını, vatan uğruna verilen büyük bir mücadelenin sonucu olduğunu belirtti. Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe gibi birçok kahramanın, Aydın'ın özgürlüğü için canlarını feda ettiğini hatırlattı.
"Aydınlı için özgürlüğün, bağımsızlığın, onurun, dik duruşun adıdır 7 Eylül" diyen Yeşilçimen, bu mücadelenin sadece Aydın'ı değil, tüm Türkiye'yi etkilediğini ve milli bilincin oluşmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayan herkes kendi atalarının yeni bir vatan yaratmak konusunda nasıl mücadele ettiklerini bilmesi, aynı ülküyü paylaşan yurttaşların sorumluluğu olmalıdır" diyen Yeşilçimen, gençlerin milli mücadele tarihini öğrenmeleri ve bu mirası gelecek nesillere aktarmalarının önemini belirtti.

Yeşilçimen açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygı ve minnetle andı.
"Aydın'ımızın kurtuluşunun 102 yılında Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve vatan savunması için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı'nın açıklaması, Aydın'ın kurtuluşunun önemini bir kez daha hatırlattı ve gelecek nesillere bu mirası taşıma sorumluluğunu vurguladı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası Belediyesi Mevlid Kandili'nde kandil simidi dağıtımında bulundu

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

Aydın Büyükşehir’den imar yönetmeliği açıklaması

CHP süt üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı

EFEST 2024: Eğlence ve Farkındalığın Buluştuğu Nokta

Ülkücü Hareket’in sembol isimlerinden Şenocak, 1980 İhtilali öncesi yaşadıklarını anlattı

Whatsapp İhbar Hattı