Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz,Aydın’ın Köşk ilçesinde kestane üreticileri ile buluştu

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Aydın’ın Köşk ilçesinde kestane üreticileri ile bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını dinledi.

  • 0
  • 161
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz,Aydın’ın Köşk ilçesinde kestane üreticileri ile buluştu
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Beraberinde heyet ile birlikte Gökkiriş Mahallesi kestanelik mevkiine giden Milletvekili Karakoz, mahalle muhtarı Süleyman Taç’tan ve kestane üreticilerinden bilgi alarak ‘GAL’ arılarının kestane ağaçlarına verdiği zararları yerinde inceledi. Konu ile ilgili olarak Milletvekili Karakoz, ‘’Çiftçilerimiz uzun zamandır kestane ağaçlarındaki dal kanseri ile mücadele ediyordu, maalesef son iki yıldır da gal arıları ile mücadele etmeye başladılar. Başta Tarım Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerine sesleniyorum. Bir an önce gal arıları ile mücadelenin başlatılması ve sorunun hızla çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Aksi durumda gal arıları daha fazla yaygınlaşırsa kestane üretiminin sonu gelebilir’’ dedi.

‘’KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’

Konun takipçisi olacağını vurgulayan Karakoz, ‘’ Hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem de Aydın Milletvekili olarak bu konunun takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın. Her platformda kestane üreticimizin bu sorununu dile getireceğim’’ diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kaktüs inciri, pazar tezgahlarının ilgi odağı oldu

Yüksek sıcaklık üzümde kaliteyi arttırdı, verimi düşürdü

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi sezonun ilk pamuğunu aldı

Seferihisar’ın karakılçık buğdayı tescillendi

Denizli'de Üzüm Hasadı Mevsimi Beklenenden Erken Başladı

Denizli'de Kuraklık Tütün Üretimini Felç Etti: %66 Düşüş

Whatsapp İhbar Hattı