Dolar32.2520 TL
Euro34.9894 TL
Sterlin40.8834 TL
Aydın 23.5 °C
Açık

Efes Antik Kenti’nde ‘gece müzeciliği’

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti’nin turistler tarafından gece de ziyaret edilebilmesi için ışıklandırılmasının ardından "Gece Müzeciliği" lansmanı gerçekleştirildi.

  • 0
  • 26
Efes Antik Kenti’nde ‘gece müzeciliği’
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinden taşıdığı izlerle Anadolu’nun eşsiz zenginliğini gözler önüne seren İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘gece müzeciliği’ uygulaması kapsamında ışıklandırılmıştı. Türkiye’de ilk kez Efes’te uygulanan ışıklandırma çalışmalarının ardından ‘gece müzeciliği’ tanıtım toplantısı düzenlendi. Yenilenen ışıklandırma çalışmalarıyla yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi, 2 bin 300 yıllık Efes Antik Kenti’ni gün batımından sonra da ziyaret edebiliyor.

Uygulama ilk kez ‘Efes Antik Kenti’nde hayata geçirildi

Tanıtım toplantısında konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, ‘gece müzeciliği’nin ören yerlerinde ve tarihi kentlerde bu yıl ilk kez uygulamaya konulduğunu belirterek, “Bugün ülkemiz turizmciliğiyle ilgili çok farklı ama çok özel bir programı başlatmak üzere buradayız. İlk başlanan lokasyon da Efes’imiz oldu. Efes gibi bazı tarihi alanlarımızda çok fazla talep var. Hem ülkemizden hem de yurt dışından birçok insan bu alanları görmek istiyor. Fakat bu alanların da maalesef kapasitesi sınırlı. Dolayısıyla buradaki ziyaret saatlerini daha da ileri saatlere almak gerekiyor ancak gün ışığı yetersizdi. Kültür Turizm Bakanlığımız burada ciddi bir aydınlatma projesi hazırladı. Artık 00.00’a kadar da Efes’imizde gece müzeciliği şeklinde tabir ettiğimiz ziyaret saatlerini uzatmış olduk” dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Hataylı depremzede genç kız Aydın'da festival güzeli seçildi

Cumhuriyet kazanımları muhteşem bir gösteri ile anlatıldı

19 Mayıs korteji Kuşadası’nda coşkuyla kutlandı

Kuşadası'nda 19 Mayıs'a özel düzenlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu

Kuşadası'nda 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

'Sanat ve İdeoloji' konulu söyleşi Adamodern Sanat Galerisi'nde gerçekleşti

Whatsapp İhbar Hattı