Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.3 °C
Açık

EFEST 2024: Eğlence ve Farkındalığın Buluştuğu Nokta

Efes Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 54. Kültür Sanat ve Yaşam Festivali EFEST, bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. 6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen festival, sadece eğlence değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılık ve farkındalık konularına da odaklandı.

  • 0
  • 12
EFEST 2024: Eğlence ve Farkındalığın Buluştuğu Nokta
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Efes Selçuk'un tarihi sokakları, üç gün boyunca sanatın, müziğin ve coşkunun merkezi haline geldi. Festivalde yer alan sanatçılar, konserleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, atölye çalışmaları ve çocuk oyun alanları da renkli bir atmosfer oluşturdu. Ancak EFEST 2024, sadece eğlenceyle sınırlı kalmadı.

Hayvan Dostlarına Ses Verildi

Festival alanında yer alan hayvan severler, "Sokak hayvanları için buradayız. Belediye Başkanımız Filiz Ceritoğlu Sengel'e sokak hayvanlarının sahiplenilmesi için yürüttüğü çalışmada verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. Sokaktan ve barınaktan canlıları sahiplenmeyi unutmayın" diyerek sahiplendirme çağrısı yaptı. Efes Selçuk Belediyesi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Veteriner Teknikeri Pelin Bozhöyük ise, "Ücretli sahiplenmeye karşı olduğumuzu, herkesin satın alma yerine sahiplenerek bir cana yuva olabileceğini hatırlatmak isteriz. Satın almayıp sahiplenerek siz de canlara yuva olabilirsiniz. Bize SELBİM üzerinden ulaşabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Yanan Ormanlara Destek Oldu

Yaz aylarında yaşanan orman yangınları, festivalde de unutulmadı. Festival alanında el emeği ürünler satılarak elde edilen gelirle yanan ormanların yeniden yeşillendirilmesi için destek toplandı. Bir stant sahibi olan Mediha Akgün, "Kardeşimin ördüğü bebek kıyafetleri ve battaniyeleri satıyorum. Yanan ormanların yeniden ağaçlandırılmasına destek olmak için EFEST 2024'E katıldım. Ağaç dikip tekrar yanmış ormanlarımızı çocuklarımıza teslim etmek istiyoruz. Selçuk Belediyesi'ne ve Filiz Başkan'a bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.



Lösemili Çocuklara Umut Işığı

LÖSEV de festivalde yerini alarak, lösemili çocuklara destek olmak için farkındalık oluşturdu. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, LÖSEV standını ziyaret ederek, "LÖSEV uzun yıllardır lösemili çocuklarımızın gülümsemesi ve sağlığı için çalışan bir sivil toplum örgütü olarak EFEST 2024'TE yer aldı. EFEST 2024 can dostları için oluşturduğu farkındalıkla, yanan ormanlara verdiği destekle ve lösemili çocuklara el uzatmasıyla gerçek anlamda bir yaşam festivali olduğunu, kültür sanat, eğlence, çocuklar ve gençler, kadınlar, emekçiler başta olmak üzere herkes EFEST 2024'te yer aldı. EFEST 2024 kurtuluş coşkusunu yaşarken hayata da dokundu. Efes Selçuk’un kurtuluşuna EFEST markasıyla adadığımız bu festivalin daha da güçlenerek devam edecek" dedi.

Efes Selçuk'un Kalbi Attı

Festival boyunca Efes Selçuk, hem yerli hem de yabancı turistlerle doldu taştı. Sanat sokağı, çocuk oyun alanları, gastronomi köşeleri ve konser alanları, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Özellikle 8 Eylül'de düzenlenen Norm Ender konseriyle festival coşkusu doruk noktasına ulaştı. Konser sırasında söylenen Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl marşı Parla, katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
EFEST 2024, sadece bir festival değil, aynı zamanda toplumsal duyarlılığı artıran ve farkındalık yaratan önemli bir etkinlik oldu. Festival, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatırken, toplumsal sorunlara dikkat çekerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir adım attı.


Yorum Yaz
Diğer Haberler

Size muhalefet olmayı da öğreteceğiz!

Kuşadası Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Tümer Apaydın'dan Sert Tepki

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan İmar Yönetmeliği Hakkında Açıklama

Kuşadası'nda Yollar Yenileniyor, Değirmendere Mahallesi'ne Yatırım Devam Ediyor

Kuşadası Belediyesi Mevlid Kandili'nde kandil simidi dağıtımında bulundu

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

Whatsapp İhbar Hattı