Dolar32.2520 TL
Euro34.9894 TL
Sterlin40.8834 TL
Aydın 24.9 °C
Açık

Güzelçamlı’da Hıdırellez kutlaması

Kuşadası’nda yeni kurulan Güzelçamlılılar Derneği tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda düzenlenen ‘Hıdırellez’ kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik havasında geçen etkinliğe katılanlar, Hıdırellez'in tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi.

  • 0
  • 22
Güzelçamlı’da Hıdırellez kutlaması
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Anadolu kültüründe ve birçok farklı coğrafyada baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Mahallesi’nde de coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 20 gün önce kurulan Güzelçamlılılar Derneği tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı İçmeler Koyu’nda düzenlenen kutlama programına ilgi yoğun oldu. Etkinliğe, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Gülden Akbulut da katıldı. Halk dansları gösterilerinin sergilendiği Hıdırellez kutlamalarında, Güzelçamlılı TRT ses sanatçısı Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık da kısa bir konser verdi. Hıdırellez'in tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Güzelçamlılılar, gün boyunca doyasıya eğlendi. Etkinlikte yöneticiler tarafından Güzelçamlılılar Derneği’nin kurulmasına katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi.

“Kültür ve mirasımızı gelecek nesillere aktaracağız”

Hıdırellez kutlamalarının açılışında konuşan Güzelçamlılılar Derneği Başkanı Mümin Hakkan, “Kuruluş amacımız mahallemizin sahip olduğu kültür ve mirası bir sonraki nesillere doğru bir şekilde aktarmak. Bize çıktığımız bu yolda destek olan başta Belediye Başkanımız Ömer Günel olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Hataylı depremzede genç kız Aydın'da festival güzeli seçildi

Cumhuriyet kazanımları muhteşem bir gösteri ile anlatıldı

19 Mayıs korteji Kuşadası’nda coşkuyla kutlandı

Kuşadası'nda 19 Mayıs'a özel düzenlenen yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu

Kuşadası'nda 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

'Sanat ve İdeoloji' konulu söyleşi Adamodern Sanat Galerisi'nde gerçekleşti

Whatsapp İhbar Hattı