Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.2 °C
Az Bulutlu

Hava Durumu: Detaylı Analiz ve Büyük Şehirler İçin Özel Tahmin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre ülkemizde hava durumu oldukça çeşitlilik gösteriyor. Özellikle denizlerde beklenen fırtınamsı rüzgarlar dikkat çekiyor. Gelin, ülkemizin genel hava durumunu ve büyük şehirlerimiz olan İstanbul, Ankara ve İzmir için ayrıntılı bir tahmine göz atalım.

  • 0
  • 10
Hava Durumu: Detaylı Analiz ve Büyük Şehirler İçin Özel Tahmin
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Genel Hava Durumu

Ülkemizin büyük bir kısmı parçalı bulutlu bir hava yaşayacak. Ancak Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu ve Sinop çevreleri sağanak yağışlara hazırlanmalı. Sabah ve gece saatlerinde ise ülkenin iç kesimlerinde pus ve sis görülme olasılığı yüksek.

Denizlerde:

Karadeniz: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan esecek 2-5 kuvvetinde rüzgar bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise batı ve kuzeybatıdan 3-5 kuvvetinde rüzgar egemen olacak.

Marmara: Kuzey ve kuzeydoğudan 3-5 kuvvetinde esecek rüzgarla birlikte hava parçalı bulutlu olacak.

Ege: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi 4-6 kuvvetinde rüzgar beklenirken, Güney Ege'de ise kuzey ve kuzeybatıdan 4-6 kuvvetinde rüzgar esecek. Özellikle Güney Ege'de gece saatlerinde fırtınamsı rüzgarlar görülebilir.

Akdeniz: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneydoğu ve akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3-5 kuvvetinde rüzgar beklenirken, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3-5 kuvvetinde rüzgar esecek.

Sıcaklıklar: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek.

Büyük Şehirler İçin Özel Tahmin
İstanbul: Parçalı bulutlu bir gün bizi bekliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görülebilir.
Ankara: Parçalı bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve batısında pus ve sis bekleniyor.
İzmir: Parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.

Önemli Uyarılar

Güncel olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden resmi bir uyarı bulunmamakla birlikte, özellikle denizlerde beklenen fırtınamsı rüzgarlar ve bazı bölgelerde görülebilecek sağanak yağışlar konusunda dikkatli olunması gerekmektedir.
Sonuç olarak, ülkemizde hava durumu oldukça dinamik seyrediyor. Özellikle seyahat edecek olanların ve denizde faaliyet göstereceklerin son dakika hava durumu bilgilerini takip etmeleri büyük önem taşıyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Soğuk ve Yağışlı Günler Kapıda: Güneşli Havalar Geçmişte Kaldı

4.7 büyüklüğünde deprem

Başkan Ömer Günel Jes'e Karşı Direnen Köylüleri Yalnız Bırakmadı

Kış Kapıda: Türkiye Soğuk Bir Sürprize Hazır Mı?

Türkiye'yi Vuran Sıcaklık Dalgası Sonbahar'ı Erteledi

Ülke Genelinde Hava Durumu: Denizlerde Sakin Bir Gün Bekleniyor

Whatsapp İhbar Hattı