Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
-9999

İkinci Yaşamlarını Kuşadası'nda Kurdular

Kuşadası'nda yaşayan Makbule ve Ahmet Duruel çifti, Ahmet Duruel'in kronik rahatsızlığı sebebi ile yaşadıkları zorlu sürecin ardından yeniden hayata tutunmanın mutluluğunu yaşıyor. 4 yıllık evliliklerinin ardından Ahmet Duruel'in böbrek yetmezliği teşhisiyle sarsılan çift, Makbule Duruel'in eşine böbreğini vermesiyle hayata yeni bir başlangıç yaptı.

  • 0
  • 30
İkinci Yaşamlarını Kuşadası'nda Kurdular
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Ahmet Duruel'in başağrısı şikayeti ile gittiği hastahanede böbreklerinin iflas ettiği bilgisini edinmesi ile başlayan zorlu sürec eşi Makbule Duruel'in hiç düşünmeden yaptığı fedakarlıkla mutlu sona bitti. Ahmet Duruel, yaşadıkları süreçle ilgili ile yaptığı açıklamada, "2024 Ocak ayında uzun süredir devam eden başağırısı şikayeti ile hastaneye gittim. Ancak burada yapılan tetkikler sonucunda böbreklerimin iflas ettiğini öğrendim. Akabinde diyalize bağlı bir yaşam başladı. Türkiye'de organ nakli çok zor gerçekleşen bir operasyon. Tüm yaşam sevincimi kaybetmek üzere iken eşim Makbule Duruel'in fedakarlığı ile yeniden yaşama döndüm. " dedi.
Eşine verdiği böbrek ile tekrar yaşam bağlayan Makbule Duruel ise eşini çok sevdiğini belirterek; "Onu kaybedemezdim. O yüzden hiç düşünmeden böbreğimin birini ona verdim." diyerek yaşadığı mutluluğu ifade etti.
İstanbul'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından daha sakin bir yaşam sürmek için Kuşadası'na taşınan Duruel çifti,
organ bağışının önemine dikkat çekerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Ahmet Duruel, "Herkes her şeyi her an yaşayabilir. O yüzden organ bağışlamak çok önemli. Bir hayat kurtuluyor. Benimkisi çok büyük bir şanstı, eşimin böbreğinin bana uyması. Herkese bu şansa sahip olmasını dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Masum Bebeğin Başındaki İzler Aileyi Şaşırttı

Salgınlar doğal tedavi yöntemlerine yönelimi artırdı: Aktarlar revaçta

Anne Adayları Sertifikalarına Kavuştu!

Sağlık Bakanlığından "topuk kanı" kararına ilişkin açıklama

Beyin fonksiyonlarına ses dalgalarıyla müdahale

Dr. Gürbüz Yuluğ: “Maymun çiçeği virüsünden ölüm oranı yüzde 3-6”

Whatsapp İhbar Hattı