Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 19.8 °C
Açık

İkioklu Mahallesi, Renkli Çocuk Tablolarıyla Canlandı

Kuşadası'nın tarihi dokusuyla öne çıkan İkioklu Mahallesi, 20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 3. Mahalle Şenliği ile yeniden hayat buldu. Şenliğin ilk gününde, minik sanatçıların birbirinden renkli tablolarının sergilendiği açılış töreni büyük ilgi gördü.

  • 0
  • 16
İkioklu Mahallesi, Renkli Çocuk Tablolarıyla Canlandı
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:




Kuşadası Belediyesi ve KEGEV iş birliğiyle düzenlenen şenlikte, Çiler Belen'in yürütücülüğünde gerçekleştirilen resim atölyelerinde ortaya çıkan eserler, SEYAKMER - Sevil Yaşar Altaş Çocuk Kütüphanesi'nde sanatseverlerle buluştu. İkioklu'nda yaşayan 27 çocuk, 25 oturumluk atölye çalışması boyunca hayal güçlerini tuvale taşıdı.

Çocukların Yaratıcılığı Parladı: Açılışta sergilenen tablolar, çocukların farklı bakış açılarını ve sanatsal yeteneklerini gözler önüne serdi. Atölyeye katılan Ada Duyan, Adanur Cangir, Aysima Pehlivan, Azra Tuzca, Batu Tekeş, Belinay Uluyurt, Bengisu Bal, Beril Keskin, Beste Göktaş, Betül Cert, Buğlem Sima Özbek, Efe Yusuf Olgun, Elçin Paker, Enes Paker, Eylül Efsa Duran, Eymen Önder Bozkurt, İrem Tanem Çömrü, İzel Demirkıran, Mira Güneş, Mustafa Ababaker, Rüya Melek Kahya, Sümeyye Erva Sağlam, Tuana Gönültaş, Tuncay Kaplan, Yıldız Duran ve Yusuf Olgun gibi minik sanatçılar, eserleriyle izleyenleri büyüledi.

Açılışta sergilenen tablolar arasında özellikle 4. sınıf öğrencisi Betül Cert’in eserleri dikkat çekti. Kuşadası 7 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi olan Betül, tüm çalışmalarında sevgi temasını işleyerek farklı kültürlerden insanların bir araya gelmesini ve barış içinde yaşamalarını dile getirdi. Betül, "İstiyorum ki herkes birbirini sevsin, istiyorum ki herkes mutlu olsun, istiyorum ki bütün hayvanlar sevilsin. Çünkü onlar birbirlerini sevmeyi biliyor, biz onları sevmeyi bilmiyoruz. İstiyorum ki dünyanın her yerindeki insanların elleri birbirine kenetlensin yani barış olsun, mutluluk olsun, hayallerimiz olsun, her yer rengarenk olsun. O yüzden de bütün figürlerimde sevgiye işledim bu konuyu. Bu konuda bizi yetiştiren öğretmenim Çiler Belen hocam ona ve SEYAKMER’deki bütün ablalarıma teşekkür ediyorum. Anneme de bana sık sık renkler konusunda uyarıda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımın eserlerini çok beğendim" dedi.

İkioklu Mahalle Şenliği, sadece mahalle sakinlerini bir araya getirmekle kalmıyor, aynı zamanda çocukların gelişimine de önemli katkılar sağlıyor. Minik sanatçıların eserleriyle renklenen şenlik, Kuşadası'nın kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Mehmet Elmas, Kuşadası'nda Sanatseverlerle Buluştu

Ada'da Kaybolan Duygu Yolculuğu: Reyhan Abacıoğlu'nun Yeni Sergisiyle Sanatseverler Buluştu

Kuşadası Arkeoloji Dostları Kulübü, Online Eğitimlerle Antik Kentleri Tanıtıyor

Kuşadası İkioklu'nda Tarih ve Gelecek Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Nostalji Dolu Bir Şenlik

Kuşadası Genç Yazarının İlk Kitabı’nı Bekliyor

Kuşadası'nda Yeşilçam'a Nostaljik Bir Yolculuk: Ali Gençli ve Mehmet Elmas'tan Unutulmaz Anılar

Whatsapp İhbar Hattı