Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.5 °C
Açık

İstasyon Kuşadası kapılarını "Akıllı Şehir Uygulamaları" eğitimi için araladı

Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği, ICC ve Meta işbirliği içerisinde açılan İstasyon Kuşadası Topluluk Merkezi’nde üniversite öğrencileri ve gençlere yönelik düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda merkez son olarak ‘Dream Act Lead’ projesi doğrultusunda gerçekleştirilen ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’ içerikli bir eğitime ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 18
İstasyon Kuşadası kapılarını
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:


Türkiye’de bir belediye ile iş birliği içerisinde açılan ilk Topluluk Merkezi olma özelliğine sahip İstasyon Kuşadası, kapılarını çocuklar ve gençler için farklı alanlarda ücretsiz olarak düzenlenen eğitimlere aralamaya devam ediyor. Bu kapsamda merkezde üniversite öğrencileri ve gençlere akıllı şehir uygulamalarını öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programı başladı. Programa Kuşadası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (KSKD) ve İncirliova Gençlik Kültür Sanat ve Gelişim Derneği üyelerinin yanı sıra Estonya, Fransa, Yunanistan ve İtalya gibi 5 farklı ülkeden gelen 18-25 yaş arası 15 öğrenci katıldı.

Eğitimin ilk gününde, Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Arda Coşar, öğrencilere ‘İklim Değişimi ve Kuşadası Belediyesi Sıfır Artık Yönetimi’ konulu bir seminer verdi. 29 Ağustos’a kadar sürecek programda katılımcılara akıllı şehirlere giriş, sürdürülebilir şehir gelişimi, akıllı şehirlere teknolojinin entegrasyonu, veri yönetimi ve gizliliği, kapsayıcı tasarım ve erişilebilirlik ile başarılı akıllı şehir uygulamaları gibi konularda eğitimler verilecek.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Halk Eğitim Merkezi, Kuşadalılara Renkli Kurslar Sunuyor

Kuşadası'nda Taşımalı Eğitim Hakkı İhlali Protesto Edildi!

Kuşadası Belediyesi, Eğitime Destek Olmaya Devam Ediyor!

Başkan Ömer Günel'den öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı jesti

Kuşadası'nda Eğitimde Alarm Zilleri Çalıyor!

Kuşadası Belediyesi, Okulları Yeni Eğitim Yılına Hazırlıyor!

Whatsapp İhbar Hattı