Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.6 °C
Az Bulutlu

Kuşadası, Akdeniz Lezzetlerinin Kalbi Oldu! Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı

Kuşadası'nda yaşanan festival coşkusu, tüm dünyaya yayıldı! Üçüncü kez düzenlenen Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali, Akdeniz'in eşsiz lezzetlerini, canlı müziği ve görsel şöleni bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sundu. Tarihi Kervansaray, lezzetlerin buluşma noktası oldu. İspanya, Hırvatistan ve Tunus'tan gelen ünlü şefler, katılımcılara paella, lablabi çorbası ve balık marinasyonu gibi birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Şeflerin hünerli ellerinden çıkan bu özel lezzetler, damakları şenlendirerek festivale ayrı bir renk kattı. Sokaklar, bir festival alanına dönüştü. Kentin 7 farklı noktasında kurulan lezzet durakları, İspanya'nın tapaslarından Yunanistan'ın musakasına, Türkiye'nin hünkar beğendisinden İtalya'nın tiramisusuna kadar dünya mutfağının en özel lezzetlerini bir araya getirdi. Bu lezzet turundan elde edilen gelir ise, orman yangınında zarar gören alanların yeniden yeşillendirilmesi için kullanılacak. Müzik, dans ve sanatın ritmiyle sokaklar coştu. Sokak m

  • 0
  • 15
Kuşadası, Akdeniz Lezzetlerinin Kalbi Oldu! Unutulmaz Bir Festivale Ev Sahipliği Yaptı
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:



Tarihi Kervansaray, lezzetlerin buluşma noktası oldu. İspanya, Hırvatistan ve Tunus'tan gelen ünlü şefler, katılımcılara paella, lablabi çorbası ve balık marinasyonu gibi birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Şeflerin hünerli ellerinden çıkan bu özel lezzetler, damakları şenlendirerek festivale ayrı bir renk kattı.

Sokaklar, bir festival alanına dönüştü. Kentin 7 farklı noktasında kurulan lezzet durakları, İspanya'nın tapaslarından Yunanistan'ın musakasına, Türkiye'nin hünkar beğendisinden İtalya'nın tiramisusuna kadar dünya mutfağının en özel lezzetlerini bir araya getirdi. Bu lezzet turundan elde edilen gelir ise, orman yangınında zarar gören alanların yeniden yeşillendirilmesi için kullanılacak.

Müzik, dans ve sanatın ritmiyle sokaklar coştu. Sokak müzisyenleri, dansçılar ve akrobatlar, festivale renk katan gösterileriyle büyük beğeni topladı. Moğol Sirki, Gana Akrobasi Sirki ve Kolombiya Dans Grubu gibi dünyaca ünlü gösteriler, izleyenleri büyüledi.

Salyangoz düellosu, festivalin en merak edilen etkinliği oldu. Türk şefi Halil İbrahim Çengel ile Fransız şefi Julien Moulieres arasındaki salyangoz düellosu, festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri oldu. "Galyangoz" ile "escorgot" arasındaki yarışma, katılımcılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Kuşadası, lezzetlerin ve kültürlerin buluşma noktası oldu. Uluslararası Kuşadası Sokak Festivali, sadece Türkiye'den değil, dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırlayarak, kültürlerin bir araya geldiği bir platform oldu. Festival, Kuşadası'nı Türkiye'nin en önemli gastronomi ve kültür merkezlerinden biri haline getirdi.

Kuşadası Sokak Festivali, lezzet, müzik, sanat ve eğlence dolu unutulmaz bir deneyim yaşattı. Bu festival, Kuşadası'nın turizmine önemli katkılar sağladı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Lezzet Durağı Kuşadası: Festival, Şehre Hayat Verdi

KUŞADASI SOKAK FESTİVALİ COŞKUSU ULUSLARARASI ARENAYA TAŞINDI

Teknoloji ve Dijital Dünya’nın uzmanları bir araya geliyor

Senforock, Klasik ve Rock'ı Bir Araya Getirerek Büyüledi

DÜNYA ŞEFLER BİRLİĞİ KUŞADASI SOKAK FESTİVALİNİN BAŞARISINI ONAYLADI

Kuşadası Turizmi'nde Çelişkili Bir Tablo: Doluluk Oranları Yüksekken Cüzdanlar Kapalı

Whatsapp İhbar Hattı