Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.6 °C
Açık

Kuşadası Avcılar Derneği Başkanı Çağatay Aynalı'dan Müjdeli Haber: Av Sezonu Başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığından av sezonu açıklaması geldi. Av sezonu, Ege ve Marmara bölgelerinde 10 Ağustos'ta, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 24 Ağustos'ta, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 31 Ağustos'ta başlıyor.

  • 1
  • 111
Kuşadası Avcılar Derneği Başkanı Çağatay Aynalı'dan Müjdeli Haber: Av Sezonu Başladı!
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Avcılar İçin Beklenen Gün Geldi! Türkiye'nin en erken av sezonlarından biri olan Ege Bölgesi'nde bugün itibariyle av başladı. Kuşadası Avcılar Derneği Başkanı Çağatay Aynalı, avcıları bu heyecan verici gelişme hakkında bilgilendirdi.

Aynalı, Türkiye'deki coğrafi bölgelerin 9 ayrı av bölgesi olarak ayrıldığını ve Ege Bölgesi'nin iklim koşulları nedeniyle av sezonunun en erken burada başladığını belirtti. "Ege Bölgesi, ilk ısınan havadan ötürü üreme döneminin başlangıcından gelişim dönemine kadar hayvanların gelişim sürecini tamamladığı ilk bölgedir. Bu nedenle 10 Ağustos'ta avlanma sezonu başlamıştır." dedi.

Aydın’da Avlak Çeşitliliği

Aynalı; Aydın bölgesinde 17 ilçeye karşılık 21 avlak bulunduğunu belirterek, avcıların istedikleri av türüne göre farklı avlakları tercih edebileceğini söyledi. Örneğin, ördek avına çıkmak isteyenler İzmir sınırlarına geçerek Selçuk tarafındaki avlak alanlarını kullanabiliyorlar.

Yeni Avcılara Özel Eğitim ve Pratik

Başkan Aynalı, yeni avcı adaylarına da seslendi. Dernek olarak yıl içinde düzenli olarak kurslar ve seminerler düzenleyerek yeni avcılara teorik bilgi verdiklerini ve ardından pratik yapmaları için sahaya çıktıklarını belirtti. "Pratiği yapılmayan hiçbir şey tam yerine oturmaz, teoride kalır. O yüzden sahada arkadaşlarımızı ikna edince gerekli evraklarını teslim ediyoruz." dedi.

Kurallara Uyun, Doğayı Koruyun

Aynalı, avlanma kurallarına uymanın önemini vurguladı. "Kurallara uymak çok önemli çünkü biz doğanın koruyucularıyız. Hem üyelerimizi uyarıyoruz hem de kaçak avcılığın önüne geçmek için sürekli sahalardayız. Çok kez kendimiz dağların koruyucuları olarak sabahlara kadar gezdiğimizi biliyorum. Bu sayede hem kaçak avcılığın hem de yanlış avlanmanın önüne geçmiş oluyoruz. Biz doğanın nabzıyız, can damarıyız. O yüzden hepimiz bilinçli olmak zorundayız." diye konuştu.

Bu Sezon Neleri Avlayacağız?

Bu sezon avcıları bekleyen zengin bir av çeşitliliği bulunuyor. Bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal gibi birçok hayvan türü avlanabilecek. Ancak Aynalı, avlanma özgürlüğünün yanı sıra sorumlulukların da önemli olduğunu vurguladı.

Avlanma Kuralları ve Koşulları

Avlanma gün ve saatleri ile ilgili olarak, genellikle çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanma yapılabilecek. Yaban domuzu ve bazı kuş türleri için ise farklı günlerde de avlanma izni verilebiliyor.
Avlanabilmek için geçerli bir avcılık belgesine sahip olmak ve belirlenen avlanma izin ücretini yatırmak gerekiyor. Ayrıca, avlak yönetim bilgi sisteminden gerekli izinleri almak da şart.

Doğaya Saygı Önceliğimiz Olsun

Başkan Aynalı , avlanmanın belirlenen avlaklar ve sahalar dışında kesinlikle yasak olduğunu ve avlanmada kullanılması yasak olan araç ve gereçler bulunduğunu hatırlattı. Avcıları, doğaya saygılı olmaya ve avlanma kurallarına harfiyen uymaya davet etti.
"Avcılık sadece bir spor değil, aynı zamanda doğayla iç içe olma ve geleneklerimizi yaşatma fırsatıdır. Bu nedenle, avlanırken sadece kendi zevkimizi değil, aynı zamanda doğanın dengesini de korumalıyız. Avlanma sırasında çevreye ve yaban hayatına zarar vermemeye özen göstermeli, avlanma kurallarına harfiyen uymalıyız." diyen Aynalı tüm avcılara bol ve verimli bir av sezonu diledi.

Yorumlar (1)
  • Gb

    Gb

    Sabri hasarici citirinin instasi varmi

    11 Ağustos 2024 13:32
Yorum Yaz
Diğer Haberler

"Meteoroloji'den Çarpıcı Uyarı: Sıcaklıklar Artıyor, Yağışlar Şiddetleniyor!"

Aydın'da Kapsamlı Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Güzeltepe'de Madenlere Karşı Sanat ve Doğa Buluştu

Ülke Geneline Yağışlı Hava: Özellikle Batı Kesimler Risk Altında

Ülke Genelinde Yağışlı Bir Hafta Bekleniyor

Türkiye’yi Yağışlı Bir Hafta Bekliyor: Özellikle Çarşamba Dikkat!

Whatsapp İhbar Hattı