Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 20.1 °C
Açık

Kuşadası Genç Yazarının İlk Kitabı’nı Bekliyor

Kuşadalı genç yazar ve şair 19 yaşındaki M. İlayda Pat ilk şiir kitabının okuyucuları ile buluşmasını büyük bir heyecan içinde bekliyor.

  • 0
  • 143
Kuşadası Genç Yazarının İlk Kitabı’nı Bekliyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Kuşadalı genç yazar ve şair 19 yaşındaki M. İlayda Pat ilk şiir kitabının okuyucuları ile buluşmasını büyük bir heyecan içinde bekliyor.

Rus Dili Edebiyatı öğrencisi olan İlayda Pat, yakında ilk şiir kitabının çıkmasını sabırsızlıkla beklediğini belirtti. İlayda Pat Güney Ege Haber Ajansına verdiği özel röportajda ilerde dünya çapında tanınan bir şair ve roman yazarı olmak istediğini söyledi. Genç yazar muhabirimize verdiği demeçte şunları söyledi.

8-9 yaşlarında iken kitap okumayı çok severdim. Okuduğum hikayelerden esinlediğim konularda da ablamın yardımı ile yeni hikayeler yazardım. Sonraki eğitim öğrenim sürecimde, içimdeki duyguları mısralara ve cümlelere sığdırmak benim için daha anlam kazandı. Üniversite eğitim tercihim de Rus edebiyatına olan ilgimden dolayı bu alanda gelişti. Geçtiğimiz yaz Kuşadası’nda düzenlenen kitap fuarında Mavi Kadın Yayınevi sahibi Hilal Kahraman ile tanıştım. Kendisi ile yaptığım görüşme de daha önce yazdığım şiirlerimi bir kitap olarak bastırma hayalimi söyledim. Hilal Hanım’ın çocukluk hayalim olan şiir kitabımı bastırmak için büyük desteğini aldım. Çok yakın da çocukluğumun en büyük hali gerçekleşecek. Bunun için kendisine de çok teşekkür ederim. “ dedi.

Henüz kendisini yazar-şair adayı olarak niteleyen İlayda Pat, Rus Edebiyatının önemli yazarlarından biri olan Dostoyevski’nin melankolik yanından etkilendiğini ve şiir kitabında da burdan esintiler olduğuna değinerek, “ Mutluluklardan çok acıları ve ağrıları okuyup, yazdığını” ifade etti. Küçükken yazmak istediği hikayeleri ablasına yazdıran İlayda, şimdi kendi yazdığı ilk şiir kitabının çıkmasını heyecanla bekliyor
.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Mehmet Elmas, Kuşadası'nda Sanatseverlerle Buluştu

Ada'da Kaybolan Duygu Yolculuğu: Reyhan Abacıoğlu'nun Yeni Sergisiyle Sanatseverler Buluştu

Kuşadası Arkeoloji Dostları Kulübü, Online Eğitimlerle Antik Kentleri Tanıtıyor

İkioklu Mahallesi, Renkli Çocuk Tablolarıyla Canlandı

Kuşadası İkioklu'nda Tarih ve Gelecek Buluştu: Birlik, Beraberlik ve Nostalji Dolu Bir Şenlik

Kuşadası'nda Yeşilçam'a Nostaljik Bir Yolculuk: Ali Gençli ve Mehmet Elmas'tan Unutulmaz Anılar

Whatsapp İhbar Hattı