Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.2 °C
Az Bulutlu

Kuşadası’nda Sanatın Kalbi Attı: KUAKMER’de Unutulmaz Bir Sergi

Sanatçılar ve Sanatseverler Aynı Çatı Altında Buluştu

  • 0
  • 17
Kuşadası’nda Sanatın Kalbi Attı: KUAKMER’de Unutulmaz Bir Sergi
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:



Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi (KUAKMER), Uluslararası Müzecilik Derneği ve Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) işbirliğiyle düzenlenen “Sanatı Keşfet” sergisiyle sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Sergi, sanatçıların atölyelerine kadar uzanan bir yolculukla sanatseverleri sanatın derinliklerine davet etti.

Sanatın Tüm Renkleri KUAKMER’de Buluştu
“Sanatı Keşfet” sloganıyla yola çıkan sergi, Aydın Akgün, Seçil Baş, Bülent Burgaç gibi birçok önemli sanatçının eserlerini bir araya getirdi. Sergi, sadece eserleri sergilemekle kalmayıp, sanatçıların yaratım süreçlerini de gözler önüne serdi. Sanatseverler, sanatçıların atölyelerini ziyaret ederek, eserlerin nasıl ortaya çıktığını yakından gözlemleme fırsatı buldu.

KUAKMER Gönüllüsü Eylem Akgün’den Açıklama

KUAKMER gönüllüsü Eylem Akgün, serginin büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, “Sanatçılarımızı ve eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu serginin en önemli özelliği, ziyaretçilerin sanatçıların atölyelerini ziyaret edebilmesi. Sanatseverler, sanatçıların telefon numaralarını arayarak randevu alıp atölyeleri gezebilecekler” dedi.

Uluslararası Müzecilik Derneği Genel Başkanı Derya Manav’dan Vurgu

Uluslararası Müzecilik Derneği Genel Başkanı Derya Manav ise, derneğin amacının müzeleri sanatçılarla buluşturmak olduğunu belirterek, “Bu sergiyle sanatçılar ve sanatseverler arasında köprü kurmayı amaçladık. Sanatseverlerin sanatçıların yaratım süreçlerine tanıklık etmesi, sanatın daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Kuşadası’nda Sanatın Nabzı Artık Daha Hızlı Atıyor
KUAKMER, bu sergiyle Kuşadası’nda sanatın nabzını daha da hızlandırdı. Sanatseverler, birbirinden değerli eserleri görme fırsatı bulurken, sanatçılar da eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırma imkanı buldu.


Yorum Yaz
Diğer Haberler

Habip Yanç, Kuşadası'nın Kalbine Dokunan Bir Belgeselle İz Bıraktı

Habip Yanç, Kuşadası'nın Kalbine Dokunan Bir Belgeselle İz Bıraktı

Seramik sanatının ustaları Kuşadası'nda bir araya geldi

Attilâ İlhan, Kuşadası'nda Anıldı

Yunanlı Fotoğrafçı, Türkiye'yi Objektifine Sığdırdı

Kuşadası'nda Edebiyat ve Spor Buluştu: Nazmi Hasdemir, Galatasaray Tutkusunu Paylaştı

Whatsapp İhbar Hattı