Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.8 °C
Az Bulutlu

Kuşadası Öğretmenleri, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na Karşı Birlikte!

Kuşadası'nda öğretmenler, Türkiye genelinde olduğu gibi, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını düşündükleri Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) teklifine karşı seslerini yükseltti. 2 Ekim Çarşamba günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, ÖMK'ye karşı ortak bir metin okuyacaklar.

  • 0
  • 25
Kuşadası Öğretmenleri, Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na Karşı Birlikte!
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, TEÇ Sen ve Öğretmen Sendikası'nın ortak çağrısıyla bir araya gelen Kuşadası öğretmenleri, şu temel taleplerde birleşti:
Unvanlarda ayrımcılığa hayır: Tüm öğretmenlerin kıdem yılına göre eşit ücret alması ve bu durumun emeklilikte de geçerli olması.

Millî Eğitim Akademisi'ne hayır: Öğretmenlik diplomasının değerini düşüren bu akademiye karşı çıkış.
ÇEDES, TÜRGEV gibi protokollerde görev almayı reddetme: Öğretmenlerin asli görevlerinin dışında zorunlu tutulan bu faaliyetlere karşı duruş.

Öğretmenin haklarını kısıtlayan disiplin hükümlerine hayır: Öğretmenlerin haklarını genişleten değil, kısıtlayan bu hükümlere karşı mücadele.

Özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin ücretlerinin güvence altına alınması: Kamu-özel ayrımının ortadan kaldırılması ve tüm öğretmenlerin "taban maaş yasasıyla" korunması.
"Hizmet Sınıfı Değişikliği" maddesinin kaldırılması: Meslek güvencesini ortadan kaldıran bu maddeye karşı mücadele.

Ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu ve güvenceli istihdam: Tüm öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli bir şekilde çalışabilmesi için mücadele.

Kuşadası öğretmenleri, bu kanun teklifinin öğretmenlerin fikir, talep ve itirazlarını yok saydığını belirterek, mesleklerine sahip çıkmak için bir araya geldiklerini vurguladı. 2 Ekim'de yapılacak basın açıklamasıyla, ÖMK'ye karşı mücadeleyi büyütmeyi hedefliyorlar.

Kuşadası'ndaki öğretmenler, Türkiye genelinde olduğu gibi, bu haksızlığa karşı sessiz kalmayarak, daha iyi bir eğitim sistemi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Aydın'da Miniklere Trafik Bilinci Aşılanıyor

Kuşadası'nda Bir İlk! Müftülükten Tam Gün Okul Öncesi Eğitim

Halk Eğitim Merkezi, Kuşadalılara Renkli Kurslar Sunuyor

Kuşadası'nda Taşımalı Eğitim Hakkı İhlali Protesto Edildi!

Kuşadası Belediyesi, Eğitime Destek Olmaya Devam Ediyor!

Başkan Ömer Günel'den öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı jesti

Whatsapp İhbar Hattı