Dolar33.8768 TL
Euro37.5640 TL
Sterlin44.5710 TL
Aydın 21.7 °C
Açık

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Bazı İllerde Hayat Felç Olabilir! Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin birçok bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yaşayan vatandaşlar için sel, su baskını ve heyelan riski bulunuyor.

  • 0
  • 15
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Bazı İllerde Hayat Felç Olabilir! Meteoroloji'den Son Dakika Uyarısı
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Ülkemizin birçok bölgesinde etkili olan sağanak yağışların ardından yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yaşanacak kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan'da beklenen şiddetli yağışların sel, su baskını, heyelan gibi doğal afetlere yol açabileceği belirtildi. Özellikle Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
"Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denilen açıklamada, vatandaşların evlerinden gereksiz yere çıkmamaları, araçlarını güvenli yerlere park etmeleri ve özellikle dere yataklarından uzak durmaları istendi.

İstanbul'dan Sonra Sıra Karadeniz'de

Bilindiği gibi, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilemişti. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz'e çevrildi. Meteoroloji uzmanları, yaşanacak olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.
Uyarıya Rağmen Hazırlıksız Yakalanmayın

Yetkililer, vatandaşları uyararak, özellikle riskli bölgelerde yaşayanların daha dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor. Sel, su baskını ve heyelan gibi doğal afetlere karşı önlem alınması ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor.
Meteoroloji'nin yaptığı uyarılara göre, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Vatandaşların, yetkililerin uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

"Meteoroloji'den Çarpıcı Uyarı: Sıcaklıklar Artıyor, Yağışlar Şiddetleniyor!"

Aydın'da Kapsamlı Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Güzeltepe'de Madenlere Karşı Sanat ve Doğa Buluştu

Ülke Geneline Yağışlı Hava: Özellikle Batı Kesimler Risk Altında

Ülke Genelinde Yağışlı Bir Hafta Bekleniyor

Türkiye’yi Yağışlı Bir Hafta Bekliyor: Özellikle Çarşamba Dikkat!

Whatsapp İhbar Hattı