Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 20.1 °C
Açık

Kuvvetli Yağışlar İstanbul'u Vurdu: Uyarılar Artıkça Tedbirler Alınıyor

İstanbul ve çevresi, beklenen kuvvetli sağanak yağışların etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı (AKOM), vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yağışların özellikle İstanbul'un Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında ve şehir merkezinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

  • 0
  • 12
Kuvvetli Yağışlar İstanbul'u Vurdu: Uyarılar Artıkça Tedbirler Alınıyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

İstanbul'da Cuma günü başlayan yağışların, Cumartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Özellikle Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağışların kuvvetleneceği ve gök gürültülü sağanaklara dönüşeceği tahmin ediliyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, yağışların yer yer 15-35 kg/m2 şiddetinde olabileceği belirtildi.

Yağışların etkisiyle birlikte sıcaklıkların da düşeceği öngörülüyor. İstanbul'da sıcaklıkların 20-23 derece arasında seyretmesi bekleniyor.
Doğu Karadeniz'de Durum: Doğu Karadeniz'de de kuvvetli yağışlar etkili oluyor. Özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumun sel, su baskını, heyelan ve ulaşım aksamaları gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Diğer Bölgelerde Durum: Ülke genelinde de yağışlı bir hava hakim. Marmara Bölgesi'nde orta kuvvetli yağışlar beklenirken, İç Anadolu'da ve Ege Bölgesi'nde de yer yer sağanak yağışlar görülebilir. Akdeniz Bölgesi'nde ise gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırıyor. Özellikle yağışlı havalarda araç kullanırken dikkatli olunması, su baskını olabilecek yerlerden uzak durulması ve sel uyarılarına dikkat edilmesi gerekiyor. Belediyeler de olası su baskınlarına karşı önlem alıyor ve vatandaşları bilgilendiriyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Eylül'ün Sıcak Nefesine Tutunuyoruz: Pazartesi'ne Dikkat!

Aydın-Denizli Otoyol inşaatında çalışan işçilerin hak arayışı devam ediyor

Türkiye Geneli Yoğun Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Kritik Duyuru

Kuşadası AKUT Gönüllüleri, Kese Dağı'na Hayat Verdi!

26 İlde Yağış Alarmı! İstanbul'da Şiddetli Yağış Bekleniyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde selde kaybolan şahıstan haber alınamıyor

Whatsapp İhbar Hattı