Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 23.3 °C
-9999

lmen Yeşiltaş Çelik'in

Matematik öğretmenliği mesleğinden emekli olan İlmen Yeşiltaş Çelik, 29 yıllık birikimini "Çerçevesiz" adlı resim sergisiyle sanatseverlerle buluşturdu. İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen açılışa Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Kerim ve çok sayıda sanatsever katıldı.

  • 0
  • 50
lmen Yeşiltaş Çelik'in
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Siverek doğumlu Çelik, emekli olduktan sonra keşfettiği resim yeteneğini geliştirmeye başladı. Daha çok insan figürleri ve kadının haykırışlarını somut ve soyut olarak resmeden Çelik, 3. kişisel sergisini "ikinci evi" dediği Kuşadası'nda açmanın mutluluğunu yaşıyor. 20'ye yakın karma sergiye de katılan Çelik, resim yapmayı ve eserlerini sergilemeyi sevdiğini belirterek şunları söyledi: "Resimde kendimi buluyorum. İyi bir gözlemci olduğumu herkese gösterebiliyorum. Daha çok insan figürü kullanıyorum. Pandemiden sonra soyut kavramlara da yer verdim."
Açılışa eşi de sanatçı olan Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik de katıldı. Keklik, sanatçıya olan hayranlığını dile getirerek şunları söyledi: "Eşim de sanatçı. O yüzden sizi çok iyi anlayabiliyorum. Çok güzel figürler kullanmışsınız. Eserleriniz muhteşem." Kaymakam Keklik, sergiyi gezerken eserler hakkında sanatçıdan bilgiler aldı ve bazı resimlere kendi yorumlarını da ekledi.
"Çerçevesiz" adlı sergi, 26 Temmuz'a kadar İbramaki Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.



Yorum Yaz
Diğer Haberler

Homeros'tan Yaşar Kemal'e Yolculuk Kuşadası'nda

Edip Akbayram, 30 yıl sonra halk konserinde hayranlarıyla buluştu

Yörük Kültürü Türkiye'nin Her Köşesinde!

Kuşadası Roman Orkestrası'nın Sevgi Plajı'ndaki İlk Konseri: Bir Başlangıç Hikayesi

Kuşadası'nda Sanatın Renkli Dokunuşları: İbramaki Sanat Galerisi'nde Eşsiz Bir Sergi

Kuşadası'nın Gururu Mustafa Karpuzcu, UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi Oldu!

Whatsapp İhbar Hattı