Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.9 °C
Açık

"Meteoroloji'den Çarpıcı Uyarı: Sıcaklıklar Artıyor, Yağışlar Şiddetleniyor!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizi bekleyen hava durumu tablosu belirgin değişimlere işaret ediyor. Özellikle önümüzdeki aylarda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, kısa vadede ise sağanak yağışların etkili olacağı bölgeler belirlendi.

  • 0
  • 15
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin'in açıklamalarına göre, yeni haftada ülkemiz genelinde yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerimizde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarına düşecek.

Kuvvetli yağış uyarısı yapan Tekin, özellikle Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yaşanacak yağışların kuvvetli olabileceğini belirtti. Rize ve Artvin çevrelerinde ise yağışların çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.
Meteoroloji uzmanları, uzun vadeli tahminlerde Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyretmesini bekliyor. Bu durum, iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte değerlendirildiğinde dikkat çekici bir gelişme olarak görülüyor. Kısa vadede ise yaşanacak sağanak yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Körfez için umut ışığı: Bilim insanları sahada

"Sonbaharın İlk Yağışları Türkiye'yi Vurdu: Vatandaşlar Uyarıldı"

Meteoroloji'den Uyarı: Yağışlar Kapıda, Sıcaklıklar Düşüyor!

Aydın'da Kapsamlı Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Güzeltepe'de Madenlere Karşı Sanat ve Doğa Buluştu

Ülke Geneline Yağışlı Hava: Özellikle Batı Kesimler Risk Altında

Whatsapp İhbar Hattı