Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 20.6 °C
Açık

Özenle hazırlandılar hünerlerini sergilediler

Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen 'Kuşadası İnternational Dog Show' sona erdi. Üç gün süren yarışmada, sahipleri tarafından özenle hazırlanan köpekler ringe çıkıp, hünerlerini sergiledi.

  • 0
  • 11
Özenle hazırlandılar hünerlerini sergilediler
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:



Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu tarafından kentte bu yıl ilk kez düzenlenen 'Kuşadası İnternational Dog Show' yarışması tamamlandı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Rusya, İspanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Bulgaristan'dan sahipleriyle birlikte toplam 217 köpek katıldı. Yarışma alanı dışında yürüyüş ve duruş çalışan köpekler, ırklarına ve yaşlarına göre farklı klasmanlarda yarışarak hakemler tarafından Kinoloji Federasyonu'nun belirlediği standartlar doğrultusunda değerlendirmeye tabi tutuldu. Yarışma sonunda dereceye giren köpeklere mama, sahiplerine de kupa verildi. Ödül törenine Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer de katıldı.

Çocuklara hayvan sevgisi aşıladık

Kuşadası'nda düzenledikleri etkinlikle aynı zamanda çocuklara hayvan sevgisi de aşıladıklarını belirten Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) Başkanı Ozan Belkıs, “Öncelikle bize destek olan Kuşadası Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Kuşadası'nda, köpek ırklarının standartlarını yeniden kayıt altına almış olduk. Yarışmayı izlemeye gelen çocuklara küçük kitapçıklar da dağıtarak köpek bakımı ve hayvan sahibi olmanın gerektirdiği sorumlulukları anlattık" dedi.

Sahiplendirmeye teşvik ediyoruz

Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Demir ise, "Köpeklerin ırk standartlarını belirlemek doğru ve yeterli sayıda üremeleri açısından çok önemli. Burada gerçekleştirilen etkinlikle aslında insanları sokak hayvanlarının sahiplenilmesine de teşvik etmiş oluyoruz. Köpekler bizlerin en yakın ve sadık arkadaşlarıdır" diye konuştu.





Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'ndan Feryat: "Erken Seçime Gidelim!"

Altın Fiyatlarında Dün de Ateş Sönmedi!

Şehit olduğu gün baba oldu

40 bin Aydınlı, kurtuluş coşkusunu Funda Arar konseriyle yaşadı

Kuşadası'nda 250 metrelik dev Türk bayrağı ile kurtuluş günü yürüyüşü

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkusu

Whatsapp İhbar Hattı