Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 14.6 °C
Çok Bulutlu

Özgür Özel Bursa 'da konuştu " AKP li belediyelerden enkaz devraldık"

Cumhuiryet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Bursa ziyaretinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP 'li belediyelerin borçlarını ödemesi için talimat verdim söylemi üzerine AKP'li belediyelerden enkaz devraldıklarının altını çizdi.

  • 0
  • 24
Yazı Boyutu:



Cumhuiryet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Bursa ziyaretinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP 'li belediyelerin borçlarını ödemesi için talimat verdim söylemi üzerine AKP'li belediyelerden enkaz devraldıklarının altını çizerek " SGK'nın belediye borçlarını tahsil etmesine yönelik açıklamasını CHP'li belediyelerin icraat yapmaması için yapılan 'mali bir darbe girişimi' olarak değerlendiren Özgür Özel, “Türkiye'deki bütün belediyelerin ve şirketlerinin SGK'ya toplam borcu 90 milyar lira. Sadece Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bize kalan borç 30 milyar liradır. Ne konuşuyorsunuz? Sadece SGK borcu 4,5 milyar lira. Bize enkaz devrettiler. Türkiye'nin en borçlu belediyeleri AK Parti'den bize geçen belediyelerdir” dedi.

“Türkiye büyük bir açmazın içinde”
Türkiye'nin büyük bir açmazın içinde olduğunu savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ülkeyi şirket gibi yöneteceğim diyen Erdoğan, tavla, dama oynar gibi devlet yönetti. Kırdı, kırıldı, yendi yenildi. Oysa ülke satranç oynar gibi yönetilir. Bir satranç oyuncusunun iyi olup olmadığı yaptığı açılışa bakılır. İyi bir açılış yaptıysanız, açmaza düşmezsiniz. Türkiye çok büyük iki açmazın içindedir. Bugün asgari ücret alan için çok düşüktür. Veren için çok yüksektir. Bugün dolar kuru bizim için çok yüksektir, ihracatçı için çok düşüktür. Bunun sebebi orta gelir tuzağıdır. Orta gelir tuzağının en büyük sebebi geçmiş yöntemlerle bu dönemde üretim ve ihracat yapmaya çalışmaktır. Penye, fason kot üreterek ve bununla tutunmaya çalışarak, 9 bin - 12 bin dolar sınırında kalırsınız ve ilerleyemezsiniz. Bu 20-30 yılın öncesinin işiydi. Bugün de ihtiyaç kadar üretilir ama esas ağırlığı yüksek katma değerli ihracat ürünlerinde olması gerekirdi. Bugün çip üretiyor, dokunmatik telefonları bizim üretiyor olmamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Sağlık Çalışanlarına Narkotik Eğitimi

Türkiye'de Hava Durumu Detaylı Analiz

Söke'de Kaçak Yaşamını Sona Erdiren Operasyon

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Aydın'da Elektrik Kesintileri İşte Etkilenecek Bölgeler

Aydın'da Elektrik Kesintileri İşte Etkilenecek Bölgeler

Whatsapp İhbar Hattı