Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19 °C
Az Bulutlu

Soğuk ve Yağışlı Günler Kapıda: Güneşli Havalar Geçmişte Kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde sıcaklıkların düşmesi ve yağışların artması bekleniyor. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklara son verecek.

  • 0
  • 12
Soğuk ve Yağışlı Günler Kapıda: Güneşli Havalar Geçmişte Kaldı
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:


Yarın Yağış ve Kar Yağışı Bekleniyor

Özellikle Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yarın (Perşembe) sağanak yağışlar etkili olacak. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülmesi muhtemel. Meteoroloji uzmanları, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaya davet ediyor.

İstanbul'da Yağışlı Bir Hafta Sonu

İstanbul'da da aralıklı yağışlar bekleniyor. Hafta sonu boyunca sürmesi beklenen yağışların, sıcaklıkları da düşüreceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Uyarısı

Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Kasım Ayı Daha Soğuk Olacak

Kasım ayı, ekim ayına göre daha soğuk ve yağışlı geçmesi bekleniyor. Kış mevsiminin, 29 Ekim itibarıyla yurdun genelinde kendini göstermesi tahmin ediliyor.

Uzmanlardan Uyarı: Buzlanmaya Dikkat!

Meteoroloji uzmanları, özellikle yüksek kesimler ve kıyı bölgelerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
Prof. Dr. Orhan Şen'den Açıklama:
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, güneşli günlerin geride kaldığını belirterek, "Bugün kuzey bölgelerde rüzgar kuzeye dönüyor. Yağış kuzey ve doğu bölgelerde başlıyor. Yarın ve hafta sonu Karadeniz İç ve Doğu Anadolu'da kar yağışı görülebilecek. Sıcaklıklar bu akşamdan itibaren güney ve batıda 4-5 derece, iç ve doğuda 7-8 derece düşecek." dedi.

Özetle, ülkemiz genelinde soğuk ve yağışlı bir döneme giriyoruz. Özellikle Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların, yağışlara ve kar yağışına karşı önlem almaları gerekiyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

4.7 büyüklüğünde deprem

Başkan Ömer Günel Jes'e Karşı Direnen Köylüleri Yalnız Bırakmadı

Kış Kapıda: Türkiye Soğuk Bir Sürprize Hazır Mı?

Hava Durumu: Detaylı Analiz ve Büyük Şehirler İçin Özel Tahmin

Türkiye'yi Vuran Sıcaklık Dalgası Sonbahar'ı Erteledi

Ülke Genelinde Hava Durumu: Denizlerde Sakin Bir Gün Bekleniyor

Whatsapp İhbar Hattı