Dolar32.2350 TL
Euro34.5957 TL
Sterlin40.2946 TL
Aydın 16.4 °C
Çok Bulutlu

'TGC NUSRET' Kuşadası'nda ziyarete açıldı

Dünyada ilk ve tek yüzer gemi olarak hizmet veren ve aslına uygun olarak tasarlanan TGC Nusret Müze Gemisi, Kuşadası’nda ziyarete açıldı. Kuşadası Ege Port Limanı’na demirleyen gemiyi ziyarete gelen öğrenciler de tarihi gezerek öğrendiler.

  • 0
  • 47
'TGC NUSRET' Kuşadası'nda ziyarete açıldı
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Boğaza döşediği mayınlarla Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, Kuşadası’nda ziyaretçi akınına uğradı. Kuşadası Ege Port Limanı’na demirleyen müze gemiyi gezen ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı. Görevliler, Dünya harp tarihine mal olmuş bir kahramanlık destanının izlerini içinde barındıran TGC Nusret Müze Gemisi’ni gezenlere geminin tarihçesini dair bilgiler aktardı. Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu tarafından ise geminin önünde bando konseri verildi. Her yaştan ziyaretçinin ilgiyle gezdiği geminin bir sonraki rotası ise 28 Nisan Pazar günü Bodrum Limanı olacak.
“HEM ÇOK GURURLU HEM DE DUYGULUYUZ”
Tarihe şahitlik ettiği için mutluluğunu dile getiren Banu Hanım, “Gezerken çok duygulandım. Hem gerçekten gurur duydum, hem de gözlerim doldu. Kahraman şehitlerimizi saygıyla yad ettik. Minnettarız” dedi.
“HERKES MUHAKKAK GÖRMELİ”
Ülke tarihini bilmenin önemine değinen Emine Toker ise, “Çok duygulandık. Muhakkak herkes gezmeli, görmeli. Tarihimizi bilmeliyiz, sahip çıkmalıyız ve asla unutmamalıyız” dedi.



Yorum Yaz
Diğer Haberler

Uyarı! Akşam saatlerinden itibaren etkili olacak!

Kuşadası’nın yolları yenilenmeye devam ediyor

Koçarlı Belediyesi zabıta ekipleri market denetimi gerçekleştirdi

Başkan Ömer Günel: Kuşadası'nın Menfaatleri Her Türlü Siyasetin Üstündedir

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor!

Kuşadası'nda kesintisiz yol mesaisi sürüyor!

Whatsapp İhbar Hattı