Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19.2 °C
Az Bulutlu

Türkiye'de Hava Durumu Detaylı Analiz

Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bazı bölgelerde yağışlı bir hafta sonu bekleniyor.

  • 0
  • 10
Türkiye'de Hava Durumu Detaylı Analiz
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi çevreleri, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sahne olabilir. Özellikle sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.
Hava sıcaklıkları ülke genelinde önemli bir değişiklik göstermeyecek ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bölgelere Göre Detaylı Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu olacak. İç kesimlerinin kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu olacak. Adana, Osmaniye çevreleri ile Mersin'in kuzey, Hatay'ın kıyı ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Kuzey kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz'de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusu yer yer çok bulutlu olacak. Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçecek.

Denizlerde Hava Durumu

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar genellikle batı ve güneybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre arasında olacak.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar güney ve güneybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5 metre arasında olacak.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, rüzgar kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, güney Ege'de güney ve güneybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,5 metre arasında olacak.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, rüzgar batı ve güneybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 1,0 ila 2,0 metre arasında olacak.

Van Gölü: Az bulutlu ve açık, rüzgar batı ve güneybatıdan esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 1,0 metre arasında olacak.
Uyarılar: Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis nedeniyle görüş mesafesi kısıtlı olabilir. Yağış beklenen bölgelerde ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi risklere karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Sağlık Çalışanlarına Narkotik Eğitimi

Söke'de Kaçak Yaşamını Sona Erdiren Operasyon

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Aydın'da Elektrik Kesintileri İşte Etkilenecek Bölgeler

Aydın'da Elektrik Kesintileri İşte Etkilenecek Bölgeler

Aydın'da Dört İlçede Planlı Elektrik Kesintileri

Whatsapp İhbar Hattı