Dolar34.1514 TL
Euro38.0865 TL
Sterlin45.7782 TL
Aydın 20.1 °C
Açık

Türkiye Geneli Yoğun Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Kritik Duyuru

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde etkili olacak yoğun yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. 22 Eylül Pazar günü yapılan açıklamada, birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişimi olmayacağı öngörülüyor.

  • 0
  • 21
Türkiye Geneli Yoğun Yağış Uyarısı: Meteorolojiden Kritik Duyuru
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Meteoroloji verilerine göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya kalacak. Kıyı Ege ve bazı kuzey bölgeleri dışında, ülke genelinde yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların, özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, bazı Karadeniz illeri ve Ankara ile Kırıkkale'nin güneyi, Erzurum'un batısı gibi bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.

Yoğun yağışların neden olabileceği olumsuzluklar nedeniyle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Sel, su baskını, heyelan gibi risklere karşı önlem alınması ve yetkililerin uyarılarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca, iç kesimler ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği öngörülüyor.

Detaylı Bilgiler:

Sarı Kodlu Uyarı: Antep, Osmaniye, Maraş, Adana, Hatay ve Trabzon illerinde sarı kodlu uyarı yapıldı.
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, yurdun güney ve doğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor.

Bölgelere Göre Detaylı Hava Durumu: Haber metninde tüm bölgeler için ayrıntılı hava durumu bilgileri yer almaktadır.


Ülke genelinde etkili olacak yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle belirtilen bölgelerde yaşayanlar, sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı tedbirli olmalı ve yetkililerin uyarılarına kulak vermelidir.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Eylül'ün Sıcak Nefesine Tutunuyoruz: Pazartesi'ne Dikkat!

Aydın-Denizli Otoyol inşaatında çalışan işçilerin hak arayışı devam ediyor

Kuşadası AKUT Gönüllüleri, Kese Dağı'na Hayat Verdi!

26 İlde Yağış Alarmı! İstanbul'da Şiddetli Yağış Bekleniyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde selde kaybolan şahıstan haber alınamıyor

Kuvvetli Yağışlar İstanbul'u Vurdu: Uyarılar Artıkça Tedbirler Alınıyor

Whatsapp İhbar Hattı