Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.9 °C
Açık

Türkiye’yi Yağışlı Bir Hafta Bekliyor: Özellikle Çarşamba Dikkat!

Türkiye, bu hafta Yunanistan üzerinden gelen bir soğuk hava sistemiyle karşı karşıya kalacak. Özellikle Çarşamba günü, İstanbul'dan Bodrum'a uzanan geniş bir alanda etkili olması beklenen sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkileyebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarda, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması isteniyor.

  • 0
  • 14
Türkiye’yi Yağışlı Bir Hafta Bekliyor: Özellikle Çarşamba Dikkat!
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Salı günü başlayan yağışlı hava, öncelikle Edirne ve Çanakkale çevrelerinde etkili olacak. Cephe yağışları şeklinde görülecek bu yağışların uzun süre devam etmesi bekleniyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde ani su baskınlarına karşı önlem alınması gerekiyor.
Çarşamba günü ise yağışların şiddeti artacak ve İstanbul'dan Bodrum'a kadar uzanan geniş bir alanda sağanak yağışlar görülecek. Karadeniz'de de yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları, bu hafta ortalamanın 6 derece üzerinde seyretmesine rağmen, yağışlı hava sistemiyle birlikte hissedilir derecede azalma gösterecek. Meteoroloji uzmanları, vatandaşları özellikle Çarşamba günü için uyararak, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları, düşük yerlerde yaşayanların tedbirli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, rüzgarın da kuvvetleneceği tahmin edildiğinden, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı da önlem alınması gerekiyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Körfez için umut ışığı: Bilim insanları sahada

"Sonbaharın İlk Yağışları Türkiye'yi Vurdu: Vatandaşlar Uyarıldı"

Meteoroloji'den Uyarı: Yağışlar Kapıda, Sıcaklıklar Düşüyor!

"Meteoroloji'den Çarpıcı Uyarı: Sıcaklıklar Artıyor, Yağışlar Şiddetleniyor!"

Aydın'da Kapsamlı Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Güzeltepe'de Madenlere Karşı Sanat ve Doğa Buluştu

Whatsapp İhbar Hattı