Dolar34.0896 TL
Euro37.9375 TL
Sterlin45.0944 TL
Aydın 19.9 °C
Açık

Ülke Genelinde Yağışlı Bir Hafta Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir hafta bizi bekliyor. Özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli, hatta yer yer çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

  • 0
  • 15
Ülke Genelinde Yağışlı Bir Hafta Bekleniyor
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Marmara'da Yağışlar Devam Edecek

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle batı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olması gerekiyor.

Ege ve Batı Akdeniz'de Kuvvetli Yağış Uyarısı

Ege Bölgesi'nde de yağışlı bir hava hakim olacak. Bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Kıyı Ege ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Rüzgârın ise iç kesimlerde kuvvetli esmesi bekleniyor. Batı Akdeniz'de de benzer bir durum söz konusu. Bölgede yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Batı Akdeniz'de yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

İç Anadolu'da Yerel Yağışlar

İç Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Konya ve Ankara'nın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Bölgeler

Batı Karadeniz: Bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Doğu Anadolu: Bölgenin doğu kesimleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.
Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Hava Sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının ise genel olarak mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Ancak yağışlı hava ve nemli ortam, sıcaklıkların hissedilenden daha yüksek olmasına neden olabilir.

Uyarılar

Vatandaşların, özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde yaşayanların, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olması gerekiyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Körfez için umut ışığı: Bilim insanları sahada

"Sonbaharın İlk Yağışları Türkiye'yi Vurdu: Vatandaşlar Uyarıldı"

Meteoroloji'den Uyarı: Yağışlar Kapıda, Sıcaklıklar Düşüyor!

"Meteoroloji'den Çarpıcı Uyarı: Sıcaklıklar Artıyor, Yağışlar Şiddetleniyor!"

Aydın'da Kapsamlı Elektrik Kesintisi: İşte Etkilenecek Bölgeler ve Saatler

Güzeltepe'de Madenlere Karşı Sanat ve Doğa Buluştu

Whatsapp İhbar Hattı