Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
-9999

Uzmanı değerlendirdi; Merih Demiral'in 'Bozkurt İşareti'nin hukuksal boyutu nedir?

Spor Hukuku Uzmanı Avukat Ege Demiralp, Avusturya- Türkiye maçında 'Bozkurt İşareti' yapan Milli Futbolcu Merih Demiral'in hareketinin hukuksal boyutunu değerlendirdi.

  • 0
  • 68
Uzmanı değerlendirdi; Merih Demiral'in 'Bozkurt İşareti'nin hukuksal boyutu nedir?
copyright © guneyegehaberajansi.com
Yazı Boyutu:

Avukat Ege Demiralp konuyla ilgili, "UEFA’nın Merih Demiral hakkında Spor Disiplin Yönetmeliği’nin 31. Maddesi’ne göre soruşturma başlattı.Yönetmeliğin ilgili maddesine göre bir hareketin disiplin ihlali sayılabilmesi için ya ideolojik propaganda teşkil etmesi gerekiyor ya da etnik,ırk,dil,din,köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu zedelemesi gerekiyor.
Propaganda sayılabilmesi için önceden planlanmış bir hareket olması gerekiyor.Peki bu hareket insanlık onurunu zedeliyor mu?Buna Disiplin Kurulu karar verecek.Disiplin Kurulu’nun kararına karşı Tahkim’e itiraz edilebilecek.Tahkim’in kararına karşı da Merih DEMİRAL’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı doğmakta.Eğer Merih DEMİRAL ceza alır ve söz konusu başvuru yolları tüketilerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılırsa bakalım bu hareketin insanlık onurunu zedeleyen bir hareket olup olmadığı konusunda mahkeme ne diyecek?" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası Plajlarında Yeni Dönem .Belediye Başkanı Günel'den Kesin Karar

Avrupa Lİginde Muhtemel Rakipler Belli Oluyor

Göztepe’den 3 maçta 3 puan

Çivrilli Petek bilek güreşinde Dünya 2.’si oldu

Kuşadasıspor Yeni Sezona Merhaba Diyor!

Altın Fiyatlarında Bugün Ne Var? İşte 21 Ağustos 2024 Güncel Altın Fiyatları

Whatsapp İhbar Hattı