Dolar34.2404 TL
Euro37.1539 TL
Sterlin44.6664 TL
Aydın 20.1 °C
Açık

Niyeti Katkı Sağlamak Olan Davet Beklemez

  • 0
  • 31
Yazı Boyutu:
Üç gün boyunca Kuşadası alışılmışın dışında bir etkinlikle bir kez daha tüm ülkeye farkını gösterdi. Her ilçe il belediyelerinin yaptığı sosyal organizasyonların dışında, son üç yılda geleneksel hale getirdiği SOKAK FESTİVALİ ile bir kez daha üç gün boyunca Kuşadası farklı lezzetleri tadarken, geçtiğimiz ay içinde ilçe sınırlarımızda yanan ciğerlerimize BİR FİDAN olarak katkı koymanın verdiği hazzı da insanlara yaşattı.
Bu tür organizasyonların siyasi olarak hiçbir katkısı yok. Siyasi derken bu tür organizasyonları gerçekleştirenler siyasi olarak bakmazlar olaya. Sadece festival süresi boyunca değişik kültürleri, değişik tatları ve damak zevklerini tanıtmak adına yapılan bu tür sosyal faaliyetler kentin hem reklamı açısından, hem de kente kattığı vizyon açısından güzel organizasyonlar. Üç gün boyunca Kuşadası sokakları dünyanın lezzetleri ile buluştu, keyif aldı, mutlu oldu. Hiç değilse içinde bulunduğumuz ekonomik darboğazdan kısa süreliğine de olsa uzaklaşmış oldu. Bu yüzden emeği geçenleri kutluyoruz.
Ama tüm bunlar gerçekleşirken bazı gerçeklerde gözlerden kaçmadı üç gün boyunca. Mecliste gurubu bulunan siyasi partiler, oysa ki bu organizasyonların kararına mecliste hep birlikte el kaldıranlar, festivali SİYASİ OLARAK SABOTE ettiler. Muhalefetten hiçbir ilçe başkanı, hiçbir meclis üyesi bu organizasyonda yer almayarak adeta bu günleri SİYASİ RANT elde etme çabası içinde kullandılar. Bu davranışları ile kendilerine, düşüncelerine, ideolojilerine TEZAZ bir görüntü içinde yine bilmedikleri ama ÖĞRENECEKLERİ muhalefet içinde oldular.
Görev taksimi yaparcasına bu sefer sözde muhalefet görevini TÜRSAB Başkanı Eda Yurtcan’a vermişler bu organizasyonda. Eda hnm Belediye Turizm Komisyonunda olmasına, Kaymakamlıkta yapılan toplantılarda TÜRSAB başkanı olarak bulunmasına rağmen belediye tarafından geç DAVET edildiğini belirterek, bilmediği konulara bir yenisi ekleyerek bir yazı paylaştı festival süresi içinde. Sırf SİYASİ RANT uğruna. Şehirde otobüs görememiş dışardan gelenleri taşıyan.
Tabi bunun üzerine ilk önce bağlı bulunduğu kurumun eski başkan ve şimdiki yönetim kurulu üyeleri tepkilerini gösterdi, kendisini TÜRSAB’ı bir siyasi partinin uzantısı olarak kullanmasından dolayı istifaya davet ettiler. Bizlerde meclis üyeliğinin kendisine beş gömlek fazla oludğu gerekçesi ile istifa etmesi gerektiğini belirttik.
SİYASİ HESAPLAR KENT İÇİN KULLANILMAMALI
İsterdik ki bu kenttin geleceğine katkı koyan bu tür etkinliklerde iktidar ve muhalefet bir arada olsun. Hiç değilse Belediye Meclisinde aldıkları ortak kararlarda birlikte hareket etmeyi, bu kentin gelişimine vizyonuna ilçeyi yönetenler olarak SİYASETTEN uzak, halka verdikleri sözleri tutsunlar. Ama yine işin içine siyasi kin, nefret duygularını katarak, sözde sadece düşünce olarak GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜKLERİNİ yine muhalefet partileri gösterdi.
Ne demişti geçen gün bir meclis üyemiz.
MUHALEFETE MUHALEFE YAPMAYI DA BİZ ÖĞRETECEĞİZ.
Bu meclis üyemizin dediği gibi, bırakın bunların ilçeyi yönetmesini, bunlar MUHALEFET etmeyi bile bilmiyorlar. Öğrenirler mi dersiniz?
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı