Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18.3 °C
Az Bulutlu

Ömer Günel Farkı Kuşadası Aşkı

  • 0
  • 58
Yazı Boyutu:
Ömer Günel 2019 yılında seçildiği günlerdeki “KUŞADASINI SEVİYORUM” sloganını 4 yıldır vizyonda tutmaya devam ediyor.

Yıllarca çivi çakılmamış köhneleşmiş bir kent. Halk bezmiş, esnaf bitmiş, her sokak her cadde bet berelik, kimsenin umurunda olmayan bir ilçe Kuşadası.

“KUŞADASINI SEVİYORUM” bu kentte hizmet etmek istiyorum diyen Ömer Günel 2019’da sahne alıyor. Elindeki sihirli değnek ile önce büyükşehir Belediye Başkanı özlem Çerçioğlu ile beşeri ilişkilerini kenti için kullanıyor. Kollarını sıvıyor, başlıyor ekibi ile çalışmaya.4 yıl hiç durmadan, yılmadan, her türlü atılan çamurlara, hakkında üretilen algılara kulak asmadan adeta şehrin çehresini, vizyonunu ve geleceğini değiştiriyor.

Kaderine terke edilmiş mahalleler, sokaklar, parklar, yeşil alanlar Ömer Günel ve ekibinin özverili çalışmaları ile hayat buluyor. Kent adeta kabuk değiştiriyor.

Tüm hizmetlerin yanısıra Kuşadası sanatsal açıdan da 4 yılda çağ atılıyor. İbramaki Sanat Galerisi, Ada Modern Sanat Galerisinde kültür, sanat hayat buluyor.

Tüm bunların yanı sıra yıllarca kaderine terk edilmiş kentin reklam ve sanat yüzü olan ALTIN GÜVERCİN, Ömer Günel ile kanat çırpmaya başlıyor. Zaten egenin incisi olan Kuşadası yıllar sonra Türkiye’nin ilk beste yarışması ile yine gündem oluyor.

Ömer Günel farkı fark edilirken Günel yine FARKINI son iki yıldır SOKAK FESTİVALİ İLE bir kez daha gözler önüne seriyor. İlki geçen yıl gerçekleştirilen HAYAT SOKAKTA, bu kez anlamlı, bir o kadar da duygusal olarak halk ile buluşuyor.

2023 “HAYAT SOKAKTA” Sokak Festivali bu yıl gönüllerde taht kurarak başlıyor. 6 Şubat’ta yüzyılın felaketi ile karşı karşıya kalan 11 ilimizde 50 binden fazla canımıza mal olan depremin yaralarını sarmak adına, bu illerimizin kültürünü, lezzetini tüm dünyaya tanıtma adına bir misyon üstleniyor. Festival boyunca 11 ilin lezzetinden tadanlardan oluşan gelirin tamamı da DEPREMZEDELERE gönderilecek olması ise Kuşadası’na ayrı bir gurur yaşatıyor.
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı