Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Kuşadası’Na “Günel” İle Gelen Değişim

  • 0
  • 126
Yazı Boyutu:
Kuşadası’na ‘Günel’ ile gelen değişim

Yıllardır günübirlik kısır çekişmelerle geleceği adeta heba edilen ‘Türkiye’nin ve Aydın’ın Dünya’ya Açılan Kapısı’ Kuşadası’nda göreve başlar başlamaz akla hayale gelmedik türlü iftiralar ve yıpratma senaryolarıyla baş başa kalan Başkan Günel, tüm bu sözde korku tüneli sarmalından alnının akıyla çıkarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Kuşadası’nda bu dönem makamında oturduğu gün sayılı olan Belediye Başkanı Ömer Günel, yerel seçim sathına girildikçe birilerinin ayarını iyiden iyiye kaçırıyor kaçırmasına da gökçeli akçeli işlerle uğraşmayı huy edindikleri halde zaman zaman saçma sapan çıkışlarda bulunanlar açıkçası neyi hedefliyor anlamak mümkün değil!

Gelinen noktada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte uyum içerisinde çalışmanın meyvelerini de bir bir toplamaya başlayan Başkan Günel, hatırlanacağı üzere belediyeyi bir önceki yönetimden 321 milyon lira borç devraldı. Borç batağı içindeyiz diyerek de bir kere bile olsun önceki yönetime hayıflanmadan kısa sürede mali disiplini sağlayan Başkan Günel, Arya A.Ş.’yi de sil baştan ele alarak kar eden bir yapıya dönüştürerek belediyenin elini güçlendirdi.

Tabi Özlem Çerçioğlu’nun bir özelliği var, kendisine ilçesine eser kazandırmak için samimiyetle projeyle gelen hiçbir başkanı boş çevirmiyor. Siyasi nezaket çerçevesinde yaklaşım sergilemeye açık partilisi olmayan başkanlar da bu yöndeki tutumunu bilen biliyor. Bu bakımdan Özlem Çerçioğlu’nun da Kuşadası’nda ‘Hizmet Üreten Belediye’ şiarıyla Başkan Günel’e verdiği açık destek de ortada.
Yeni belediye hizmet binasının hayata geçmesinin ardından yeni kent meydanı için de gün sayılan bir Kuşadası için gecesine gündüzüne katan Ömer Günel, açıkçası ilçesine artık bir değer kazandırmak için bu dönem canını dişine takarak koşturdu ve koşturmaya da devam ediyor desek açıkçası abartmış olmayız!

Şu bir gerçek ki; İlçede alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesinin tutun, Altın Güvercin’i yeniden kanatlandıran Başkan Günel, sosyokültürel ve sosyal belediyecilik noktasında kente esaslı dokunuşların yanı sıra “Belediye başkanının makamı sokaklardır” sözünün de hakkını sonuna kadar verdi. Dolayısıyla Günel, daha görevine yeni başladığı süreçte söylediği gibi büyük değişimlerin küçük dokunuşlarla başlayacağına olan inancında da haksız çıkmadı.

Bunca başarıyı kıskananlar, Büyükşehir ile uyumu çekemeyenler elbette olacaktır ancak Kuşadası’nın aydınlık yarınlarının önünden çekilmek istemeyenler, öyle ya da böyle vakti saati geldiğinde Günel’e hakkını teslim edecektir diye düşünüyorum.

Netice olarak Başkan Günel en son verdiği bir röportajda iftira atan bazı kesimlere yönelik de net bir mesaj verdi. Ne dedi Günel hatırlayalım; “Saklayacak işi olmayanın korkacak bir şeyi yoktur”
Bu sözü bir belediye başkanı olarak bu kadar net ve yalın söyleyebilmek bile inanın bunca muhalifiniz varken yürek ister. Keza bu söz apaçık bir hodri meydandır! Demek ki Günel’in gerçekten saklayacak bir işi yok ki korkacak bir şeyi olmadığını da üstüne basa basa vurguluyor.

Vesselam; ‘Modern ve estetik bir turizm kenti yaratma yolunda değişimin öncüsü olmak’ kolay iş değil. Ömer Günel’in önünde daha upuzun bir hizmet yolu var.
Yeter ki gölge edilmesin çünkü Kuşadası’nın inanın başka ihsana ihtiyacı yok!
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı