Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18.4 °C
Az Bulutlu

Aydın Da Aynı Nakarat

  • 1
  • 415
Yazı Boyutu:
Aydın'da Aynı Nakarat
Pazar günü AKP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ismini görünce aklıma Nazan Öncel'in şarkısı geldi. Şarkının bir bölümünde:
"Tantana var iş yok
Gürültü var ses yok
Sureti var aşk yok
Görüntü var renk yok
Yarısı hayat (o nakarat)
Aynı nakarat (yine)
Anlat, anlat" diyordu.
2009 seçimlerinde Milletvekili iken Aydın Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu, 2013 yılında Aydın Büyükşehir olunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından neredeyse iki yıl önce aday gösterilmişti. Özlem Çerçioğlu, yapılan 2014 seçimlerinde CHP Büyükşehir Adayı olarak seçime girmiş ve AKP Adayı Mustafa Savaş karşısında ezici bir üstünlük sağlayıp seçimi kazanmıştı. O seçimde yaklaşık %15 fark yaklaşık 95.000 den fazla oy almıştı.
2019 seçimlerinde yine benzer bir senaryo vardı. Özlem Çerçioğlu yine çok önceden aday gösterilmişti. AKP ise uzun bir arayıştan sonra başka aday bulamayınca yine Mustafa Savaş'ı aday göstermişti. Onun aday olmasına en çok Özlem Çerçioğlu sevinmişti. Seçim sonucu yine Özlem Çerçioğlu'nun zaferi ile sonuçlanmıştı. İkili arasındaki oy farkı her ne kadar %10 dolaylarında olsa da oy farkı 70.000 oldu. İki adayın birbirini iyi tanıması, Özlem Çerçioğlu'nun Mustafa Savaş'a göre daha iyi bir seçim çalışması yapması bu sonucu doğurmuştu.
CHP Kongresi öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yine çok önceden Özlem Çerçioğlu ismini Ankara ve İstanbul adayları ile birlikte açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongrede kaybetmesine karşılık kazanan isim Özgür Özel Çerçioğlu'nun adaylığına sıcak baktığını söylemişti. Üstelik Özlem Çerçioğlu kongrede kendisini desteklememişti.
Özlem Çerçioğlu'nun adaylığı henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, diğer partiler onun karşısına çıkacak aday bulma konusunda sıkıntı yaşadı. Ancak bu dönemde ilk defa AKP'de çok sayıda eski milletvekili aday olabilmek için adaylığını açıkladı. Ancak, AKP yine aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Mustafa Savaş'ı üçüncü kez Özlem Çerçioğlu karşısında aday olarak gösterdi. Bizim kültürümüzde üçleme vardır. Ama Mustafa Savaş'ın aday olarak gösterilmesi bize göre oldukça ilginçti. Gerçi diğer aday adayları başvuru yaptılar ana bu doğrultuda yeterli çalışmayı yapmadılar. Siz aday adayı olarak yeterli çalışmayı yapmazsanız, eski milletvekili olmanıza güvenirseniz, sadece telefonlardan sesli mesaj yayınlayıp kenara çekilirseniz, Aydın'da çalışma yapmazsanız, elbette temayül yoklamasından Mustafa Savaş adı çıkar ve siz oyun dışı kalırsınız.
Sonuç olarak, Mustafa Savaş'ın AKP tarafından aday olarak gösterilmesi adeta yenilgiyi peşinen kabul edilmesi ve AKP'nin metal yorgunu olduğunun en iyi göstergesidir. Daha önce iki kez yenilmiş bir adayının üçüncü kez aday gösterilmesinin başka bir açıklaması yoktur. Bu sonucu duyan Özlem Çerçioğlu'nun eli rahatlamış, seçim çalışmalarına daha moralli girmesini sağlamıştır. Çerçioğlu geçen seçimde Mustafa Savaş için, "Bal yapmaya arı" benzetmesi yapmıştı, bu seçimde neler söyleyeceğini merakla bekliyoruz.
Bir uyarı.
Özlem Çerçioğlu bazı ilçelerde yanlış adayları destekleyip kendi ayağına sıkmazsa, ölümcül bir hata yapmazsa, iyi bir ekiple seçim çalışmalarını yürütürse beklentilerin aksine yine farklı şekilde seçimi kazanacaktır. Unutulmaması gereken, kendine fazla güvenin ölümcül sonuçları olacağıdır.
"Akıllı insan düşündüğü her şeyi söylemez, fakat söyleyeceği her şeyi düşünerek söyler." (Aristoteles)
Yorumlar (1)
  • Tahir Turgut

    Tahir Turgut

    Çok güzel, doğru ve Özlem Çerçioğlu açısından yol gösterici bir yazıdır. Dilerim kendisi veya darışmanları bu yazıyı okumuşlardır da bu uyarıları dikkate alarak seçim çalışmalarını sürdürürler! Diğer tarafa gelince; Ya aday bulamadılar, ya da inadına daha önce kaybeden adayı göstererek, yenile yenile yenmesini öğretmeye çalışıyorlardır. Ya da şayet kazanırlar maşallah Aydın'ı zafer naraları ile panayır yerine çavirerler! Dilerim Aydın Özlem Çerçioğlu ile devam eder de, Aydın'ın aydınlık yüzü gölgelere...

    08 Ocak 2024 19:24:45
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı