Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Canla Başla Beş Yıl

  • 0
  • 129
Yazı Boyutu:
Canla Başla Beş Yıl
31 Mart 2019 Yerel yönetim seçimleri üzerinden beş yıl geçti. Hani derler ya, sayılı gün çabuk geçer, işte öyle oldu. Bazı seçilmişler sanki beş yıl bitmeyecekmiş gibi davranıyorlardı, ama gel gör ki sayılı günler bitiyor.
Dediğimiz gibi, beş yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti bile. Artık 2024 seçimleri geldi, çattı. Belediye başkanları seçim dönemlerinde olası veya olasılık dışı birçok vaatlerden ve projelerden bahsettiler. Hepsi halkımızın daha iyi şartlarda yaşaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını gururla söylediler. Hepsi birbirinden güzel vaatlerde bulundular. Her şey halk için dediler.
Peki gerçekten durum böyle mi? Seçilen Belediye başkanları halka verdikleri sözleri tutuyorlar mı?
Birçok belediye için söylenen vaatlerin sözde kaldığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ne yazık ki bazı belediye başkanları milletin gözünün içine baka baka yalan söylediler ve söylemeye devam ediyorlar. Elbette sözünü tutan, dediğini yapan, çalışkan belediye başkanları çokça var.
Belediyeleri yönetmek zor iştir aslında. Hele bizim gibi şehircilik yönünden geri kalmış, nüfus hareketlerinin fazla olduğu ve "Ben yaptım" anlayışının kabul edildiği ülkelerde daha da zor. Ancak, şartlar ne kadar zor olursa olsun Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gibi verdiği sözü tutan belediye başkanlarının hakkını da vermek gerekir.
Ömer Günel, göreve geldiğinde Aydın ilinin en borçlu belediyesini devralmıştı. Kentin bozuk alt yapısı, belediyenin bozuk personel rejimi yetmezmiş gibi göreve başlamasının üzerinden bir yıl geçmeden Covid-19 salgınının başlaması işini daha da zorlaştırmıştı. Tüm bunlara rağmen Ömer Günel, şu ana kadar başarılı bir yönetim göstererek alkışı hak edenler arasında yer aldı.
Adaylık döneminde Kuşadası Belediyesi'nin durumu hakkında bilgi sahibi olan Belediye Başkanı Ömer Günel, göreve geldikten sonra bu sorunların çözümüne yönelik adımları hızlıca attı. Kronik yara haline gelen belediyenin personel sorununu kısa sürede disiplin altına aldı. Başıbozuk bir görünümde olan Arya'yı kısa sürede düzene soktu. Kuşadası’nın başta altyapı olmak üzere klasik belediyecilik niteliğindeki en önemli sorunlarına kısa sürede el attı. Ama asıl farkını sosyal belediyecilik alanında gösterdi. Zaten, yol, kaldırım, temizlik, park yapımı gibi klasik işleri kolaylıkla çözen Ömer Günel, sosyal alandaki çalışmaları ile farkını net olarak ortaya koymuş oldu.
Dezavantajlı gruplara, çocuklara, hayvanlara, halk sağlığına, ibadet yerlerine yönelik çalışmaları, başarılı marka kent çalışmaları, heykel sempozyumları, beslenme, ısınma gibi yardımları, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmaları, afetlere yönelik çalışmaları, eğitim çalışmaları, ada market, pandemi dönemi uygulamaları, sporcuların ve engellilerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları gibi uzayıp giden sosyal ağırlıklı bir hizmet atağı ilk günden bu yana hızla sürüp gidiyor.
Ayrıca turizmin tüm yıla yayılması, turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları ilçe için olumlu çalışmalar olarak göze çarpmakta. Hızla büyüyen bir kentin belediyesini yönetmenin zorluğunu bilen, bugüne kadar iyi bir yönetim gösteren ve bu konuda tüm enerjisini harcayan Ömer Günel’i kutluyor, seçimde kendisine başarılar diliyoruz.
"Vizyon, soyut bir kavram değil, başarının herkesçe paylaşılan bir görüntüsüdür." (Jesse Stoner)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı