Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 19 °C
Az Bulutlu

Çürümeye Bırakılan Dev Yatırım Efes Kongre Merkezi

  • 0
  • 140
Yazı Boyutu:
Efes Kongre Merkezi Çürüyor
Efes Kongre Merkezi, Türkiye'nin en büyüğü ve Avrupa'nın sayılı kongre merkezlerinden biri olarak 2013 yılında hizmete girmişti.
Lokasyon olarak Kuşadası Limanı ile, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile, otoyollar ile ulaşımın merkezinde yer alarak, modern yapısı ve gelişmiş teknolojisi ile Kuşadası'na yeni bir soluk getirmişti.
Efes Kongre Merkezi’nin sahip olduğu erişim kolaylığı, geniş hizmet yelpazesi ve muazzam Kuşadası Limanı manzarası, Efes Kongre Merkezi’ni toplantı planlamacıları, organizasyon ve seyahat acenteleri ile profesyonel konferans organizatörleri için mükemmel bir seçenek haline getirmişti.
Neresinden bakarsanız bakın, bu Kongre Merkezi Kuşadası turizminin 12 aya yayılması için bulunmaz bir fırsattı. Ama hizmete girdikten kısa bir süre sonra kurumlar arası iletişim bozukluğu nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Böylece altın yumurtlayan tavuk kesilmiş oldu.
Konu ile ilgili olarak işin içinde olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Efes Kongre Merkezi’ni en kısa sürede tekrar faaliyete geçmesi için en başından beri büyük çaba sarf ediyor. Nedense kendisi bu konuda oluşan ilgisizlik nedeniyle tek başına mücadele etmek zorunda kalıyor.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel:
“Kuşadası’nda turizmi 12 aya çıkarmak için yapılan en büyük yatırımlardan biri olan KOMER için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Daha önce KOMER'i kent ekonomisine kazandırmak amacıyla hazırladığımız bir projeyi Turizm Bakanlığı'na sunduk, fakat bir sonuç alamadık. KOMER’in tekrar faaliyete geçmesi için tüm paydaşların elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz de Kuşadası Belediyesi olarak yeni dönemde de KOMER için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilçenin turizmine destek olmak, kentin ekonomisine katkı koymak için her fırsatta iş insanları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor. İlçenin potansiyelini ve değerlerini ön plana çıkaracak çalışmalara tam destek veriyor. Kuşadası’nın dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olması için büyük çaba harcıyor.
Bu bağlamda kültür sanat projeleri geliştiriliyor, Sokak Festivali yapılıyor, Altın Güvercin Beste Yarışması düzenleniyor, Heykel Sempozyumu organize ediliyor, Kampinova gibi projeler ile dijital göçebeler için bir tatil ve çalışma alanı yaratılıyor. Fuarlarda kentimizi en iyi şekilde temsil ediliyor.
Kuşadası’nın, başta Efes Kongre Merkezi olmak üzere tüm atıl durumdaki değerlerinin işler hale getirilmesi ve bunun için tüm bileşenlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bu işbirliği hayata geçerse Kuşadası'nın sorunları hızla çözülerek örnek alınacak bir turizm kenti olur.
"Büyük keşifler ve gelişmeler, her zaman birçok zekanın işbirliğini gerektirir." (Alexander Graham Bell)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı