Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18.4 °C
Az Bulutlu

Doğru Çalışmalar Başarı Getirir

  • 0
  • 257
Yazı Boyutu:
Yıldırım Caddesi Fark Yaratacak
Kuşadası Belediyesi, tarihi Kuşadası evlerinin bulunduğu Yıldırım Caddesi'nde başlattığı restorasyon ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Son olarak cadde kaplaması yenileniyor ve yeni yüzü ile Kuşadası turizmi için hazırlanıyor. Daha önce yapılan restorasyonlara ek olarak cadde üzerinde yer alan "Mücessem Hanım Evi" aslına uygun olarak restore edilmeye başladı. Proje tamamlandığında bölge, müzeler sokağı haline getirilerek Kuşadası’na yeni bir turizm rotası daha kazandırılmış olacak.
Geçtiğimiz aylarda Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Kuşadası Belediyesi, "Yıldırım Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi" ve "Mücessem Hanım Evi olarak bilinen "75 Ada 39 Parsel Tescilli Yapı Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projesi" projeleri ile iki ayrı başarı ödülüne layık görülmüştü. Bu ödüller yapılan çalışmaların doğru yolda olduğunun kanıtıdır.
Bu çalışmalar Kuşadası Belediyesi tarafından hem kentin üstyapı sorunlarına köklü çözümler üretmek hem de Kuşadası’nı Türkiye’nin kültür ve sanat başkenti yapmak için yapılıyor. Bu çalışmalar bittiğinde Yıldırım Caddesi yerli ve yabancı turistler için yeni ve eşsiz bir turizm destinasyonu haline gelecektir.
Kuşadası Belediyesi daha önce de aynı bölgede Mineral ve Fosil Müzesi’ni hizmete açmış, Çalıkuşu ile Efe Suphi Evi’ni de aslına uygun olarak yenileyerek edebiyat dünyasına kazandırmıştı. Yine aynı cadde üzerinde bulunan Kuakmer F. Özer Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi, Kuşadası Mübadele Evi gibi yapılar caddeye ayrı değer katıyor.
Yıldırım Caddesi üzerinde çok sayıda tarihi yapı restore edilerek Kuşadası kültür turizmine katkı sağlamak için bekliyor. Buradaki çalışmalar tamamlanınca benzer özelliklere sahip diğer cadde ve sokaklar Kuşadası kültür turizminin vazgeçilmezleri olarak yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacaktır. Elbette bu alanlarda özellikle "Butik müze" olarak tabir ettiğimiz konulu küçük müzelere daha fazla yer verilmesi yerinde olacaktır. Bu konuda daha önceki yazılarımızda söz ettiğimiz, "Kapı Tokmakları Müzesi" oluşturularak ilçe turizminin hizmetine sunulmalıdır. Bu konuda gerekli malzemeler, bilgiler ve donanım hazır durumdadır. Yeter ki Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel bu konuya gereken önemi versin.
"Yavaş ve sabırla çalışma, güzel işler üretir." (Çin Atasözü)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı