Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Germencik İçin Hizmet Zamanı

  • 0
  • 61
Yazı Boyutu:
Germencik için Hizmet Zamanı
Yaklaşık iki hafta önce Burak Zencirci, CHP'den Germencik Belediye Başkan Adayı oldu. Halen bir çok kişi tarafından başarılı olduğu söylenen ve gerçekten ilçede önemli işlere imza atan Fuat Öndeş'e rağmen CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Burak Zencirci şimdiden başarı çıtasını aşmıştır.
CHP Germencik Belediye Başkan Adayı olan Burak Zencirci, aday gösterildiği günden itibaren zaten yoğun olarak emek verdiği seçim çalışmalarına hız vermiştir. Bu doğrultuda Germencik seçimlerinde belirleyici rol oynayan kırsal mahallelerde çalışmaya başlamıştır.
"İşimiz Gücümüz Germencik" parolası ile yola çıkan Burak Zencirci ilk kırsal mahalle çalışmasına Gümüşköy, Gümüş Yeniköy ve Tekin Mahallelerinden başlamış, kısa sürede mahallelerin çoğunda toplantılar düzenleyerek halka dokunmaya başlamıştır. Gençliğinin verdiği yüksek enerji, uzun yıllardır esnaflık yapmış olmanın verdiği özgüven, aday olmanın verdiği heyecan ve halka aşıldığı umut duygusuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Halkı arkasına alabilmesi ve önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olabilmesi için özverili bir şekilde bu çalışmalarını artırarak devam etmesi gereklidir.
Parti yönetimi ile kurduğu sağlam bağlar, mahalle muhtarları ile arasındaki olumlu ilişki, demokratik kitle örgütleriyle kurduğu yakın ilişki, Burak Zencirci için artı değer oluşturmaktadır. Zaten kendisi uzun zamandan beri halkın içinde olduğu için seçim çalışmaları onun için nispeten kolay geçecektir. Ama siyasetin rehavet kabul etmediğini yeri gelmişken söylemek isteriz.
Süreç içinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun İlçeye gelmesi ve birlikte yürüttükleri çalışmalar ileriye dönük uyum mesajları içermektedir. Mevcut Büyükşehir Kanunu göz önüne alındığında bu uyumlu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Burak Zencirci uyumlu yapısı ve birleştirici söylemleri ile bunu hem Kendisine destek verenlere, hem de rakiplerine net olarak göstermektedir. Zaten mevcut rakiplerinin bırakın onu geride bırakmayı, ona yaklaşamayacaklardır.
Ancak, belediye meclis listesi oluşumunda yaşanan sıkıntılar, adaylığının geç açıklanmasına bağlı olarak çalışmalara geç başlamış olması, DEM Parti ile yaşanan meclis üyeliği krizi, kendisinin çevresinde doğru olmayan kişilerin varlığı, yapılan paylaşımlarda görülen teknik aksaklıklar, şimdiye kadar proje konusunda bir çalışma yapmamış olması, konuşmalarında acemi olarak görülmesi, yazılı ve görsel basını yeterince kullanmaması kendisi için negatif durum oluşturmaktadır.
Halk her konuda kendisine güvenebileceği, inandığı ve sorunları için umut olabilecek başkan ister. Yapılan küçük hatalar kendisine olan güveni çok çabuk yok edebilir. Ancak bu sorunlar kolayca aşılabilir ve seçimi açık ara kazanabilir. Kendisine çıktığı yolda şimdiden başarılar dileriz.
"Umut verip, güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin." (Hz. Muhammed)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı