Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Kuşadası İçin İşbirliği Ve Siyaset

  • 0
  • 292
Yazı Boyutu:

Kuşadası İçin İşbirliği ve Siyaset

Bundan yaklaşık sekiz yıl önce bloomberg Tv'de "Çıkış Yolu" adlı programı takip ediyorduk. Bir bölümünde Denizli ilini konu almışlardı. Özellikle 1980 yılı sonrasında yaşanan ekonomik büyüme ve Denizli'nin ekonomik olarak ilerlemesini anlatmışlardı. Bundan 40 yıl önce ekonomik olarak Aydın ilinin gerisinde olan Denizli'nin ilimizi geçmesi, özellikle ihracat alanında öne çıkmasını izlemek bizi derinden üzmüştü.

Programda konuşmacı olan sanayici, bu işi nasıl başardıklarını anlatırken içimiz cız etmişti. Aynen şunları söyledi:

"Biz belirli aralıklarla toplanırız. Toplantıya, Vali, Belediye Başkanı, Rektör, oda ve borsa başkanları, konu ile ilgili hangi birimler varsa yöneticileri katılır. Bir iş için karar aldığımızda herkes üzerine düşeni yapar, siyasi kimliğinden dolayı kimse kimseye karşı önyargılı olmaz, iş bittiğinde ise bunu biz başardık deriz. O işte birisi işin çoğunu yapsa bile tek başına sahiplenmez, biz anlayışı ile hareket ederiz."

Kıskanmadık desek yalan olur. Adamlar tam işbirliği ile sinerji yaratıp hızla yol aldılar. Sonuç ortada. Bize baktığımızda ise kimse kimse ile bir araya gelmiyor, siyasi düşünceler ön planda olduğu için destek yerine köstek oluyoruz. Aydın ilinin neredeyse tamamında sağlıklı bir işbirliği oluşturamıyoruz. Elbette sonuç hüsran oluyor.

Sıfatımız, siyasi görüşümüz ne olursa olsun bizlerin yaşadığımız yere, aynı havayı soluduğumuz insanlara, beslendiğimiz çevreye ve her şeyden öte ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluk ve düşünceler ile ülkemizin kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasına, kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına, buna bağlı olarak kalkınma sürecine katkı sağlama amacı ile çalışmamız gerekiyor.

Gelelim Kuşadası’na.

Ülkemizin turizmine katkı yapan, dış turizmin en eski merkezlerinden olan Kuşadası, yanlış planlama sonucu iki binli yıllardan sonra ivmesini kaybetmişti. İşte kan kaybeden Kuşadası’nda 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen Belediye Başkanı Ömer Günel, başta pandemi olmak üzere tüm olumsuzluklara rağmen Kuşadası’nın eski günlerine dönebilmesi için var gücüyle çalışıyor. Ancak kişisel çıkarlarını ve siyasi görüşlerini ön planda tutan bazı kişiler Belediye Başkanı Ömer Günel’e destek olmaları gerekirken köstek olmayı kendilerine iş edinmiş olduğu görülüyor. Kuşadası gibi sorunlar yumağına dönüşmüş kentlerde tek çare işbirliği iken ötekileştirme ve yapılan işlere ket vurma almış başını gidiyor.

Kuşadası’nda bu ayrıştırıcı ve yapılması gereken işlere engel olmak için çaba harcayanların son örneği AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe oldu.

Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Sanayi Sitesi esnafının sorunlarına çözüm bulmak ve büfeci esnafın yıllardır süren ruhsat sorunlarına çözüm bulmak için yapılan çalışmaları yerinde anlatmak için oraya gitti. Belediyeye ait yeşil alanlarda büfe işleten esnafla görüşürken büfelerin bitişiğinde bulunan araziyi isteyen kişiye bunun olmayacağını, oradaki esnafın ekmeği ile oynamayacağını söyledi.

İşte bu olayı AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, Belediye Başkanı Ömer Günel’in esnafı tehdit ettiği şeklinde lanse etmesi etik sınırları dışındaydı. Ancak onun bu olumsuz paylaşımı karşısında kendi partisinin Belediye Meclis Üyesi ve Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Tabak sağduyu örneği göstererek tehdit olayını doğrulamadı.

AKP Belediye Meclisi Üyesi ve Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Azmi Tabak konu ile ilgili olarak basına yaptığı açıklamada:

"Kimsenin hakkını yemeyelim. O gün sabah toplandık. Kahvaltımızı yaparken sanayi sitesi içinde yer alan yedi büfe uzun zamandır belediyemize ait yeşil alan üzerinde hizmet vermektedir. Belediye Başkanı Ömer Günel, büfelerin eski yıllardan kalma ruhsat sorununu çözerek sanayimize yakışan bir alan haline getireceğinin sözünü verdi. Belediye Başkanımız Ömer Günel, büfecilerle görüşmek istedi ve görüşmesinde büfecilere yeni projeyi anlatıp hizmetlerine devam etmelerini sağlayacağını belirtti. Murat Ertop'un büfecilerin yanındaki araziyi almak istemesiyle Başkan Ömer Günel, büfecilerin ekmekleri ile oynamalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Ayrıca, Murat Ertop ile Başkan Ömer Günel’in arasında geçen konuşmada tehdit içerikli bir ifade geçmedi. Başkan Ömer Günel’in tek amacı sanayi sitemizdeki yedi büfecinin hakkını korumaktır."

Kuşadası’nda yaşayan herkesin amacı ilçemizi daha ileriye taşımak, daha yaşanır hale getirmek olmalıdır. Başta siyasiler olmak üzere her ilgilinin amacı üzüm yemek olmalıdır. Yoksa AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe gibi amaç bağcıyı dövmek olmamalıdır. Bu anlayışla bir yere varamayız.

"Çamur atma; hedefini şaşırır, kirli ellerinle kalıverirsin." (Joseph Parker)

YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı