Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Kuşadası İçin Tanıtım Fırsatı

  • 0
  • 259
Yazı Boyutu:

Kuşadası İçin Tanıtım Fırsatı

Aydın İlimiz, tarih içinde çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Her yerinde tarihten gelen bir eserin izini görmemiz mümkündür. İşte bunlardan birisi, Karacasu ilçesinde bulunan ve ilk heykel okulu olma özelliğini taşıyan Afrodisyas'tır. Buradan yetişen ustalar sadece Batı Anadolu'da değil, Avrupa'da bile heykel sanatının gelişiminde etkili olmuştur. Şu anda müzelerde, ören yerlerinde gördüğümüz birçok eser burada yetişen heykeltraşlar tarafından üretilmiştir.

Kuşadası bir turizm kenti olma özelliğinin yanında bu sektörün ülkemizdeki öncüsüdür. Her ne kadar eski şaşalı günlerinden uzak olsa da ilçenin paydaşları tekrar eski günlere dönebilmek için yoğun çaba harcamaktadır. Bunun en iyi yolu ise mevcut kültürel değerleri koruma, tanıtım ve imaj geliştirme çalışmasıdır. Tanıtım ve imaj çalışmasının nasıl yapılacağı, mevcut durum ile gelecek arasındaki bağlantının nasıl sağlanacağı iyi belirlenmelidir. Öncelikle imajını şimdiki durumu, nelerin düzeltilmesinin gerektiği, düzeltme için nasıl bir tanıtım yapılması gerektiği iyi belirlenmelidir. Bunlar, başarı elde edilmesi ve bu başarının kentin imajına ve tanıtımına olumlu katkı yapması için önemlidir.

İşte bu imaj geliştirme ve tanıtım çalışmalarından en önemlilerinden biri, ilçede 2020 yılında birincisi yapılan Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu'dur. Bu etkinliğin Altın Güvercin Beste Yarışması, Maffy Caz Festivali ve Sokak Festivali gibi etkinliklerle desteklenmesi tanıtım konusunda oldukça etkili olmaktadır. Bu yıl dördüncüsü yapılan Sempozyum sonucunda ortaya çıkan eserler daha öncekilerde olduğu gibi kentin farklı noktalarında kalıcı olarak sergilenecektir. Böylece Kuşadası kent mobilyaları ile donatılmaya devam edecektir. Bu heykellerin önünde, yanında fotoğraf çektirenler kentin tanıtımına katkı sağlayacak, böylece diğer insanlarda merak uyandırarak turizme katılmasını sağlayan faktöre dönüştürecektir. Bu heykeller zamanla kentin simgesi olabileceği gibi, turizm kenti Kuşadası için önemli bir gelir kaynağına dönüşebilecektedir.

Dünyanın çeşitli noktalarında bulunan birçok heykel sergilendiği bölgeye artı değer katmaktadır. Kuşadası’nda böyle bir çalışmanın yapılması giderek kan kaybeden turizm sektörüne uzun vadede katkı sağlayacaktır. Özellikle "Kültür ve sanat kenti" olma yolunda hızla ilerleyen Kuşadası’nın tanıtımına uluslararası düzeyde faydalı olacaktır. Böylelikle Kuşadası tanınan bir kent olacak, kent anlamlı bir yapıya kavuşacak, daha yaşanabilir bir yere dönüşecek ve görsel bakımdan zenginleşecektir.

Cumhuriyetin 100 yılına ithafen özgürlük ve barış teması ile gerçekleşen 4. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu bu yıl yedisi yabancı ülkeden gelen yerli ve yabancı heykel sanatçıları eserlerini üretecektir. Her yıl olduğu gibi Marmara Adasından gelen mermerler temaya uygun şekilde hayat bulacaktır. Ayrıca dört yıldır çeşitli ülkelerden gelen sanatçılar Kuşadası’nın uluslararası tanıtımına katkı sunacaktır.

Sanata ve sanatçıya değer veren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e, Kuşadası Belediyesi’ne, Kuşadası’nın açık hava müzesine dönmesinde büyük katkısı bulunan Mehmet Nuri göçen Vakfı'na, KUSAV'a, sponsor olarak sempozyumun yapılmasında büyük emekleri bulunan Asilada inşaat ve QUA Granit'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Artık kültür ve sanatla anılan Kuşadası’nın kent kimliğine büyük katkı sağlayan Neopolis Heykel Sempozyumunun dördüncüsünün başarılı olmasını dileriz.

"Sanat görüneni tekrarlamaz görünür kılar." (Paul Klee)

YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı