Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18.9 °C
Az Bulutlu

Kuşadası Kararını Verdi

  • 0
  • 167
Yazı Boyutu:
Kuşadası Kararını Verdi
Aydın'da yerel seçimin en hareketli ve çekişmeli yeri Kuşadası oldu. Daha aday adaylığı sürecinde kıran kırana bir yarışa tanık olduk. Aday adaylığı sürecinde en hareketli parti CHP olmuştu. Çok sayıda aday adayı arasından mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterildi. Bu karar karşısında çok sayıdaki aday adayı adeta kazan kaldırıp isyan etmişti. Parti üyelerinden istifalar bile yaşanmıştı. Hatta bazı aday adayları Ömer Günel karşısındaki adaylara doğrudan destek olma kararı verdi. Tüm bunlara karşılık çok sayıda yeni üye partiye katıldı.
AKP kanadında İlçe Başkanı Mustafa Gökçe ile Kuşadası Eski Belediye Başkanı Esat Altungün aday adayı olmuş, Esat Altungün aday gösterilmişti. Ancak İlçe Seçim Kurulu Esat Altungün'ün adaylığını iptal edince Mustafa Gökçe aday olmuştu. Esat Altungün aday olamayınca İyi Parti Adayı Behçet Alp'i destekleme kararı alması ilçede seçimin farklı bir havaya girmesine neden olmuştu. İyi Parti ise daha önce çok sayıda parti değiştiren Behçet Alp'i aday göstererek ilçedeki seçim yarışını başka bir boyuta taşımıştı. Ayrıca Kuşadası Eski Belediye Başkanlarından Özer Kayalı'yı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edince ortalık iyice karışmıştı.
Behçet Alp'in adaylığı, AKP'nin son aşamada aday değişikliğine gitmesi, küskün CHP üyelerinin, CHP'den aday olamayanların, Esat Altungün başta olmak üzere bazı eski başkanların İyi Parti adayını desteklemesi, hatta çok sayıda AKP ve MHP sempatizanının bu kervana katılması seçimi ilginç bir duruma getirmişti.
Tüm bunlara karşılık örgütte karşılığı olan, örgütte etkin olan, seçim çalışmaları konusunda başarılı olan, yaptıkları ile başarılı bir profil çizen Başkan Günel, seçim çalışmalarında doğru işler yaparak seçimi kazanmasını bildi.
Her ne kadar İyi Parti ittifak dışında kalsa da, Cumhur İttifakı devam etse de, Behçet Alp etrafında kendisine karşı farklı bir ittifak olsada yaklaşık dört bin farkla seçimi kazanması Başkan Günel'in gücünü göstermiş oldu.
Ancak yeri gelmişken 2019 seçimi ile 2024 seçimi arasında %12 fark olması Başkan Ömer Günel için bir uyarı niteliği taşıdığını söylemek isteriz. Artık önümüzdeki beş yıllık süreçte Başkan Ömer Günel'in, seçmende kendisine karşı oluşan bu olumsuz havayı olumluya çevirmek için gerekli adımları atması, halkla ilişkilerde daha sıcak ve yumuşak bir yol izlemesi, söz verdiği işleri kısa sürede yerine getirmesi ve özellikle çevreye daha duyarlı projelere ağırlık vermesi yararlı olacaktır.
Sonuç olarak, Başkan Ömer Günel, kendisine karşı kurulan karşı ittifak şartları altında başarılı olmuş ve Kuşadası siyasi tarihindeki haklı yerini almıştır. Eğer, bu süreçte doğru işler yaparsa Kuşadası siyasetinde adından söz ettirmeye devam edecektir. Kendisine önümüzdeki süreçte başarılar dileriz.
"Başkalarında gördüğünde kınayacağın şeyi yapmaktan kaçın." (Miletoslu Thales)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı