Dolar34.1769 TL
Euro37.1059 TL
Sterlin44.4832 TL
Aydın 18.4 °C
Az Bulutlu

Kuşadası’Nda Kadın İstihdamı

  • 0
  • 148
Yazı Boyutu:
Kuşadası'nda Kadın İstihdamı Çalışmaları
Toplumun her kesiminin ekonomik faaliyetlere katılması, ekonomik kalkınma ve adil paylaşım için önemlidir. Özellikle Türkiye gibi gelişme çabası içindeki ülkelerde kadınların istihdamı can alıcı pozisyondadır.
Kadınlarının desteklenmesi ve üretime katılması her yerde ve her sektörde olması, nitelikli kalkınmayı hızlandırır. Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da önemli olan kadın istihdamı Kuşadası gibi turizm kentlerinde gereklilik değil, zorunluluktur. Buna bağlı olarak kadın istihdamının teşviki ve desteklenmesi gerekir. Kadınların işgücüne katılması daha dinamik ve efektif bir yapı oluşumunu sağlamaktadır.
Kuşadası'nda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi tarafından 48. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Turizmde Kadın İstihdamı" konulu panel düzenlendi. Panelde öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kadın istihdamının önemine vurgu yaparak, “Turizmin amiral gemisi Kuşadası için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ADÜ Turizm Fakültesi Panelin açılış konuşmasında, “Ben bir turizm kentinin belediye başkanı olarak bugüne kadar turizmdeki tüm bileşenlerimizle uyum içinde çalışmaya özen gösterdim. Bugün burada bulunan kadınlarımızın da, genç öğrenci arkadaşlarımızın da turizmden beklentilerini, isteklerini, taleplerini çok iyi biliyorum. Kuşadası’nda turizm için bugüne kadar yaptıklarımız da var, yapacaklarımız da var. Kuşadası, turizmin amiral gemisidir. Bizler de kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Turizm Haftamız kutlu olsun” dedi.
ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan ise, “Türkiye, turizm açısından dünyada önemli yere sahip bir ülkedir. Kuşadası da Türkiye’nin en önemli turizm ilçelerinden biri olarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaya devam ediyor. Bizler de her geçen gün turizmde öncü olan kentimiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Turizm Haftası hepimiz için kutlu olsun” dedi.
Turizm sektöründe kadın istihdamının öneminin konuşulduğu panel, kadın istihdamının artırılmasında yönelik farklı görüşlerin ortaya konmasıyla tamamlandı. Panelin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
"Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir." (Mustafa Kemal Atatürk)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı