Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Kuşadası'Nda Ömer Günel Farkı

  • 0
  • 240
Yazı Boyutu:
Kuşadası'nda Ömer Günel Farkı
Yerel seçimler giderek yaklaşıyor. Bu haftadan itibaren aday adayı başvuruları neredeyse bitecek ve istifa etmesi gerekenler Cuma akşamına kadar istifa edecek. Aydın geneli düşünüldüğünde en hareketli partiler doğal olarak merkezi iktidar Ak Parti ile yerel iktidar CHP olarak görünüyor. Aynı durum Kuşadası için de geçerli.
Ak Parti'de eski ilçe Başkanı Mustafa Gökçe ile daha önce CHP'den Belediye Başkanı seçilmiş olan Esat Altungün aday olmak için yarışıyor. Bu arada yine eski Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın Mustafa Gökçe'yi desteklediği açıklaması ilginç bir gelişme olarak görünüyor. Bizim görüşümüz seçimde bu iki aday adayından Esat Altungün'ün daha başarılı olacağıdır.
CHP'de ise 2019 seçimlerinde oldukça yüksek oy oranı ile seçilen, mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi'nde uzun yıllar Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Fidandal ile Erkan Güzelgün şimdilik resmi başvuru yapan aday adayları. Başkan Öner Günel adaylık konusunda en şanslı aday konumunda. Özellikle Ak Parti cephesindeki karışıklık, hem aday olması, hem de seçimi kazanma şansını daha da artırıyor.
İyi Parti'de ise sessizlik sürerken geçtiğimiz hafta sonu İyi Parti'ye katılan Behçet Alp aday olacak gibi görünüyor. Yaşı genç olmasına rağmen şimdiye kadar çok sayıda partide üst düzey görevler alan Behçet Alp'in aday olabileceğini İyi Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş dillendirdi. Hedep ve diğer partilerden adaylık konusunda bir hareketlilik yok.
CHP'de lider değişiminden sonra ön seçim yapılması konusunda varılan mutabakat sanırım bazı iller ile sınırlı kalacak gibi görünüyor. Bu durum adaylık konusunda mevcut Başkan Ömer Günel'in elini güçlendiriyor. Zaten Kuşadası'nda ön seçim olsa da Ömer Günel zorlanmayacaktır. Ömer Günel başkanlığı süresince yaptığı "Sosyal belediyecilik" çalışmaları ile doğal olarak avantajını artırıyor. Özellikle pandemi dönemini başarılı bir yönetim anlayışı ile geçirmesi, üniversite öğrencilerine verilen ücretsiz akşam yemekleri, yine öğrencilere yönelik beslenme çantası uygulaması, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi dağıtılması, kadınlara yönelik çalışmalar ile kültür sanat konusunda kente kattıklarını belirtmek isteriz.
Ömer Günel geçen seçimlerde; “Güçlü Bir Kuşadası, güzel bir Gelecek” sloganı ile yola çıkmıştı ve söylediklerinin önemli bir kısmını gerçekleştirdi. Pandemi ve depremlerden dolayı istediği yatırımları tam olarak gerçekleştiremeyen Ömer Günel, Kuşadası'nı daha güzel bir turizm kenti yapmak için beş yıla daha ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yaptığı güç birliği ve oluşturdukları uyumlu çalışma ortamı ile sinerji yaratıp hizmetlerin daha hızlı geleceğini savunuyor.
Seçimlerde hangi adaylar olacak, ittifaklar nasıl işleyecek, aday çıkarmayan partilerin seçmenleri kimleri destekleyecek, bekleyip göreceğiz. Kim hak ediyorsa aday olsun, kimin Kuşadası'na daha çok faydası olacaksa o kazansın. Tüm aday adaylarına şimdiden başarılar dileriz.
"İnsan, düşüncesini değiştirerek hayatını değiştirebilir." (William James)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı