Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Kuşadası’Nda Seçim Analizi

  • 0
  • 145
Yazı Boyutu:
Kuşadası Seçim Analizi
Kuşadası seçmeni yerel seçimlerde birbirinden farklı tercihleri yapabilmektedir. Son dönemlerde üst üste seçim kazanan tek kişi, Fuat Akdoğan olmuştur. 1999 seçimlerinde Anap'tan seçilen Fuat Akdoğan, 2004 seçimlerinde AKP'den seçilmiştir. Akdoğan aynı zamanda Kuşadası'nda AKP'den seçilmeyi başarabilen tek Belediye Başkanı durumundadır.
Son üç seçimde Kuşadası'nda yerel seçimleri CHP adayları kazanmıştır. Özellikle 2019 seçimlerini kazanan Ömer Günel, Kuşadası tarihinde Adalı olmayan tek belediye başkanı olmayı başarabilen, başarılı bir başkan olarak tarihteki haklı yerini almıştır.
Kuşadası Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Ömer Günel dışında geçen dönem Belediye Başkanı Özer Kayalı, önceki dönemlerde Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Murat Saraç ve Mehmet Zeki Fidandal, Dr. Bilgehan Algan, iş insanı Erkan Güzelgün ve emekli Bahar Ballı aday adayı olmuştu. Bu altı aday adayı arasından Mevcut Başkan Ömer Günel, görev yaptığı süre içinde yaptığı başarılı çalışmalar ile CHP Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterildi.
İyi Parti'den ise Avukat Behçet Alp aday adayı olmuş, ardından adaylığı açıklanmıştı. Behçet Alp'in geçtiğimiz yıllarda çok sayıda parti değiştirmesi, neredeyse gitmediği parti kalmaması kendisi için bir handikap oluşturuyor. Bu seçimde buna bağlı olarak bırakın seçimi kazanmayı, ikinci olması bile onun için mucizevi bir başarı olacaktır.
AKP'den, Eski İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, 2009 2014 arası Belediye Başkanlığı yapan Esat Altungün aday adayı olsa da Fuat Akdoğan ismi adaylık için çok sık geçti.
Bu aday adaylarından Eski Belediye Başkanı Esat Altungün aday gösterildi. Esat Altungün, 2009-2014 yılları arasında CHP'den Kuşadası Belediye Başkanı olarak görev yapmış ama, 2014 seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmemişti.
Esat Altungün siyasi tecrübesi ile, bilgi ve donanımı ile mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel'in en sağlam ve onu zorlayabilecek tek aday olarak görünüyor.
Bu arada daha önce Chp'den aday adayı olan Bilgehan Algan'ın Memleket Partisi Adayı olarak seçime girmesi bekleniyor. Dem Parti aday göstermeyecek gibi görünüyor. İş insanı Erkan Güzelgün'ün TİP'ten, eski başkanlardan Özer Kayalı'nın ise bağımsız aday olarak seçime gireceği kulislerde konuşuluyor.
Sonuç olarak, farklı parti adaylarına bakıldığında hepsinin CHP kökenli olduğu görülüyor. Bu bağlamda, seçime girecek adaylar içinde mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel yarışı önde bitirecek gibi görünüyor. Özellikle sahada oldukça aktif olan, geçtiğimiz dönemi oldukça başarılı geçiren Ömer Günel'in yarışı kazanıp kazanamayacağı değil, ne kadar farkla kazanacağına halk arasında konuşuluyor.
Başta Ömer Günel olmak üzere tüm adaylara başarılar diler, Kuşadası için kim faydalı olacaksa onun seçilmesini isteriz.
"Politikada hiçbir şey kazayla olmaz. Olmuşsa, öyle planlanmıştır." (Franklin D. Roosevelt)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı