Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.3 °C
Açık

Kuşadası’Nda Tam Yeri Tam Zamanı

  • 0
  • 164
Yazı Boyutu:
Kuşadası'nda Tam Yeri Tam Zamanı
Merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere, uluslararsı şirketlerden küçük esnafa kadar geniş bir yelpazede ilgili ilgisiz herkes kendi tanıtımı için uğraş vermektedir. Amaç tanıtım yapmak, ilgili insanlarda olumlu imaj bırakmak ve tercih edilir olmaktır. Buna bağlı olarak olumlu algı oluşturmak isteyenler farklı çalışmalara imza atarlar.
İşte bu farklı çalışmalardan birisini bir cips firması bundan yedi yıl önce ürünlerin üzerine dört harfli bir şifre yazarak anlamını sorup ilgi uyandırmayı başarmıştı. İşte o şifrenin açılımı, "Tam yeri tam zamanı" idi.
Seçimle iş başına gelen yerel yönetimler, yaptıkları başarılı çalışmalar ile halkın gönlünde taht kurabilirler. İşte Kuşadası Belediyesi tam yeri ve tam zamanında doğru sosyal belediyecilik örnekleri sunarak önemli işleri başarmaktadır.
Kuşadası Belediyesi son olarak ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik destek amacıyla ailenin en az bir aylık ihtiyacını karşılayacak gıda paketi vermeye hazırlanıyor. Ülkemizde devam eden ve kış aylarında etkisini artırması beklenen ekonomik kriz sebebiyle Kuşadası Belediyesi ihtiyaç sahibi hemşehrileri için ekonomik destek ve gıda paketleri hazırlatıyor. İhtiyaç sahibi aileler için asgari otuz günlük temel gıda paketleri dağıtımına kısa süre içerisinde başlanacağı söyleniyor.
Geride bıraktığı 4 yıllık görev süresince sosyal belediyecilik alanında başarılı projelere imza atan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel konu ile ilgili olarak, bu kış Kuşadası’nda hiçbir kimsenin yatağa aç girmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Kuşadası Belediyesi kadınlara yönelik çalışmalarına da devam ediyor. Eski ve kullanılmayan eşyalarını satarak ev geçindirmeye çalışan, kendi ürettiği tekstil, gıda ürünleri veya el emekleri ile aile bütçelerine katkı sağlamak isteyen kadınlar için haftanın belirli günlerinde “Yerel Üretici Pazarı” kurularak tezgah kirası ödemeden satış yapmasını sağlayacak ortam için çalışma yapıyor. Ayrıca şehrin çeşitli noktalarında yine üreten kadınlarımız için ücretsiz tezgah alanları belirlenecek, böylelikle kadınlarımız yer kirası ödemeden kendi el emeklerini uygun fiyatlarla satma imkanı bulacak.
Kuşadası Belediyesi ayrıca öğrenciler için süt dağıtımı ve beslenme çantası projelerinden sonra “Kantinkart” projesini hayata geçirecek. "Kantinkart" projesi ile öğrenci kardeşlerimiz artık kantinlerden ihtiyacı olan gıda ve benzeri ürünleri ücretsiz olarak alabilecek. Önceden başlamış olan ve halen devam eden süt, beslenme çantası ve kırtasiye yardımları da devam edeceği söyleniyor.
Ayrıca pandemi döneminde başlayan ve artarak devam eden, ilçedeki üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz akşam yemeği uygulaması da devam ediyor. İsteyen öğrenciler Gazibeğendi Arya tesislerine giderek sağlıklı ortamlarda üretilmiş olan akşam yemeklerini yiyebiliyorlar.
Yerel yönetimler, yol gibi, çöp toplama gibi, kaldırım gibi görevlerin yanında sosyal belediyecilik çalışmasına gerekli önemi vermek zorundalar. İşte Kuşadası Belediyesi ve Belediye Başkanı Ömer Günel, yoğun göç alan ilçelerinde sosyal belediyecilik anlamında doğru işler yaparak sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunuyorlar. Sosyal belediyecilik yolu ile sosyal adaleti sağlama yolunda kendilerine başarılar dileriz.
"Yalnız olan rahat görmez, yardımlaşan, yorulma bilmez." (Tatar Atasözü)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı