Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Kuşadası’Ndaki Yerel Seçim Şimdiden Bitmiş Gibi

  • 0
  • 123
Yazı Boyutu:
Kuşadası’ndaki Yerel Seçim Şimdiden Bitmiş Gibi
Yerel seçimlerde son düzlüğe girmiş bulunuyoruz. Bu vesile ile özellikle CHP Kuşadası’nda çok sayıda aday adayının ortaya çıktığı süreç sona ermiş, Ömer Günel'e karşı oluşturulan çeşitli senaryolar olması gereken yere, çöpe gitmiştir. Bundan sonraki çalışmalar daha da zorlu olacak, tüm partilerin adayları ekipleri ile birlikte son kozlarını oynayacaklardır.
CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, Cumhur ittifakının adayı AKP’li Mustafa Gökçe, İyi Parti Adayı ise parti değiştirmesi ile ünlenen Behçet Alp oldu. Gerçi AKP adayı, eski CHP'li Belediye Başkanı Esat Altungün iken, İlçe Seçim Kurulu adaylığını iptal etmişti. Adaylık için görevinden istifa eden Mustafa Gökçe şansı ile onun yerine aday olabildi.
Belediye Meclis Listeleri açıklanınca her partide durumdan memnun olmayanlar çıktı. İstifalar, tepkiler görüldü. Ancak listeleri yetersiz bulanlar, kendi düşüncesini temsil edilmediğini savunanlar olsa da, Ömer Günel’in listesi fazla homurtuya neden olmadan kabul gördü. Asıl homurtular Mustafa Gökçe’nin AKP ağırlıklı listesine ve Behçet Alp'in listesinde olduğu kulislerde konuşulan konular arasında. AKP listesi için ilk konuşulanlar Kuşadası’nda AKP’ye emek vermiş gerçek partili kesimin temsil edilmediği yönündedir. Aynı şekilde İyi Parti listesi için benzer kulis konuşmaları yapılıyor.
CHP adayı Ömer Günel'in listesi Kuşadası’nın tüm kesimlerini kapsayan, esnaf ve olması gerektiği gibi turizmci ağırlıklı. Her kesimden insanların yer aldığı, herkesi kucaklayabilecek bir liste konumunda. Ömer Günel bu liste ile ikinci döneminde kendisine artı değer katacaktır. AKP adayı Mustafa Gökçe ve Behçet Alp'in listeleri ise yukarıda değindiğimiz daha renksiz görünüyor. Listeler hem AKP seçmenin de, hem de İyi Parti seçmenin de hayal kırıklığı yaratmış durumda.
Ömer Günel, beş yıllık başkanlık döneminde önemli işlere imza atarak İlçesinde kronik duruma gelmiş çok sayıdaki sorunu çözerek güven tazelemişti.
CHP adayı Ömer Günel şimdiye kadar yaptıkları ile Kuşadası doğumlu olmasa da iyi bir Kuşadalı olarak görünüyor. Kuşadası’nda doğan oğluna ”Ada” ismini vermesi, Kuşadası için gece gündüz demeden çalışması bunu net olarak gösteriyor. Bir CHP’li olarak tüm siyasi yaşamı boyunca hep sokakta halk ile mücadelenin içinde olması, tüm yerel ve genel seçimlerde, referandumlarda Kuşadası’nı sokak sokak dolaşıp yaşadığı kente sahip çıkması, kentin sorunlarının çözümü için var gücüyle çalışması, halka dokunmasını bilmesi, bu seçimde şansını artırıyor. Buna bağlı olarak seçimde rakipsiz olduğunu dost düşman herkese gösteriyor. Zaten gerçek Kuşadalı, kentte yaşayanlarla bir olmasını bilen, onların sorunları için hiç durmadan çalışan kişidir. Yoksa başkaları gibi kendisi başkan olmadığı zaman buradan çekip gidenler asla gerçek Kuşadalı değildir.
Önümüzdeki iki haftalık süreçte adayların çalışmalarını daha iyi göreceğiz. Tüm adayların şimdiye kadar ortaya koyduğu çalışmaları var, iyi veya kötü. Kuşadası’nda yaşayanlar bunları ölçüp biçecek, kendine göre tartıp kararını verecektir. Halk ile birlikte olanı mı, yoksa halktan uzak kişileri mi seçecek? Hani derler ya, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”, işte öyle. Hak eden kazansın, Kuşadası'na hizmet etsin.
Gerçek başarıların en geçerli yolu doğruluktur. (Moge)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı