Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.5 °C
Açık

Ömer Günel Kuşadası’Nda Yeniden Aday

  • 0
  • 369
Yazı Boyutu:

Ömer Günel Kuşadası’nda Yeniden Aday

Kuşadası siyasetini yakından takip etmeye, her türlü siyasi etkinliğe katılmaya, katılamadığımızı ise öğrenmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde Kuşadası siyasetinde önemli bir yere sahip olan Kuşadası Belediyesi’nin etkinliklerini izliyor, katılım sağlıyoruz.

Şu sıralar Aydın CHP’de İlçe kongreleri yapılıyor. Bugün Kuşadası İlçe Kongresi vardı. Mevcut Başkan Mehmet Gürbilek blok liste ile gidilen ve tek aday olduğu seçimi alarak güven tazeledi. Umarım yeni yönetim ile yeni bir heyecan getirip çalışma çıtasını yükseltirler.

Önümüzdeki Mart sonunda yerel seçimler var. Siyasette bir gün bile uzun süre olarak kabul edilir ama beş yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçer. İşte 2019 seçimleri üzerinden neredeyse beş yıl geçti ve yeni bir seçim sürecine girdik.

2018 Şubat ayında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile tanışmış, algı çalışması yapan biri olarak seçim sürecinde birlikte neler yapabiliriz sorusuna cevap aramıştık. Aslında Ömer Günel 2014 seçimlerinin ertesi günü 2019 seçimleri için çalışmaya başlamış ve sonuca ulaşmıştır.

Az önce belirttiğimiz gibi Kuşadası merkezli etkinlikleri izlerken Belediye Başkanı Ömer Günel’i de izlemiş oluyoruz. Bu şekilde Başkan Ömer Günel’in düşüncelerini, projelerini, yaptıklarını ve yapacaklarını birinci elden öğrenmiş oluyoruz. İşte bu izlenimlerimizden Ömer Günel’in 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını ve Kuşadası’nda bir dönem daha görev yapmak istediğini gördük ve şahit olduk. Kendisi bizzat aday olduğunu da söyledi.

Ömer Günel, Kuşadası gündemini ve kentin yerel sorunlarını yakından izleyerek hazırlandığı 2019 seçimlerinden sonra göreve gelmesiyle bu sorunlarla tüm gücüyle mücadele ettiğini gördük. Ömer Günel, 2019 seçim sürecinde bize sorunları aşabilmek için coğrafyamızı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini, ilçenin gerileme gösteren turizm sektörün için elinden geleni yapacağını ve partisi CHP’nin bayrağını göndere çekeceğini söylemişti.

2019 seçimlerinde Başkanlığı kazanan Ömer Günel, o günden bugüne yoğun bir program dahilinde çalıştı. Yıllardır çözülemeyen çok sayıda soruna çözüm buldu, kentin eski güzel günlerine dönebilmesi için büyük emek verdi. Unutulan bir çok değer yeniden hatırlandı, turizm kentlerimizde kader olan altyapı sorununa çözüm getirmeye başladı. Elbette uzun yıllardır biriken ve kronik hale gelen sorunların bir çırpıda çözülmesi mümkün değildi. Özellikle çarpık kentleşme ve imar sorunu hala karşımızda duruyor ve durmaya da devam edecek. Bu sorunu tek başına ne Ömer Günel, ne de Özlem Çerçioğlu çözebilir. Ama sorunun çözümü için Başkan Günel gayret göstermesi bile önemlidir.

Sonuç olarak, Kuşadası’nda yaşayan çoğu kişinin başarılı bulduğu Belediye Başkanı Ömer Günel 2024 seçimlerinde yeniden görev almak istediğini konuşmalarında net olarak beyan etmiştir. Mevcut şartlarda aday olduğu takdirde kazanmaması büyük sürpriz olur. Zaten 2019 seçimlerinde en yüksek oyu alan ve Özlem Çerçioğlu’na en yüksek oy oranı ile destek olan Ömer Günel yeniden aday olmayı hak etmektedir. Elbette kendisine karşı olan, bu doğrultuda basında sistematik olarak karşı propaganda yapanlar da var. Zaten her belediye başkanına karşı bu durumları görebiliyoruz. Farklı düşüncelere sahip olan insanların yaşadığı şehirleri yöneten kişilerin herkesi memnun ve mutlu etmesi elbette mümkün değildir.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, çarpık Kentleşme ve imar sorununu dışında oldukça başarılı bir yönetim ortaya koymuş, imar sorunu için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmaktadır. Ancak özellikle turizm ve sanat alanlarında yaptığı çalışmaların takdir edilmesi gerekir. Kuşadası’na yaptığı olumlu katkılar için kendisini kutluyoruz.

Elbette gerek CHP’de, gerekse diğer partilerde çok sayıda aday adayı ortaya çıkacaktır. Bize düşen, hak edenin kazanması dileğidir. Seçimde demokratik olarak yarışacak tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.

"Bir ülkede edebiyat ve sanattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir." (Nietzsche)

YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı