Dolar33.9547 TL
Euro37.7362 TL
Sterlin44.8159 TL
Aydın 22.2 °C
Açık

Söke İçin Hizmet Zamanı

  • 0
  • 56
Yazı Boyutu:
Söke için Hizmet Zamanı
Yerel seçimler geldi, çattı. Mustafa İberya Arıkan, geçtiğimiz Haziran ayında meclis kararı ile başkanlık görevine getirilmiş, bu dönemde yeniden aday gösterilmişti. Bir yıldan az bir zamandan beri görevde olan Başkan Arıkan, yaptığı olumlu işlerle Sökeliler tarafından başarılı bulunuyor. Her şeye rağmen CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilen Başkan Arıkan, şimdiden başarılı çalışmalarıyla kendi çıtasını aşmıştır.
Başkan Arıkan, aday gösterildiği günden itibaren yoğun olarak emek verdiği seçim çalışmalarında artık sona gelmiş, özellikle kırsal mahallelerde çalışmaları ile fark yaratmıştır.
"İşimiz Gücümüz Söke" parolası ile yola çıkan Başkan Arıkan, kısa sürede mahallelerin çoğunda toplantılar düzenleyerek halka dokunmayı başarmıştır. Gençliğinin verdiği yüksek enerji, uzun yıllardır yerel yönetimlerde görev yapmış olmanın verdiği özgüven, edinmiş olduğu bürokrasi tecrübesi ve halka aşıldığı umut duygusuyla çalışmalarını sürdürmüştür. Halkı arkasına alabilmesi ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan yerel seçimlerde başarılı olabilmesi için özverili bir şekilde bu çalışmalarını artırarak devam ettirmiştir.
Adaylığı sırasında ilçe örgütünde oluşan sarsıntıyı kolayca aşmasını bilmiş, Parti yönetimi ile kurduğu sağlam bağlar, mahalle muhtarları ile arasındaki olumlu ilişki, demokratik kitle örgütleriyle kurduğu yakın ilişki, Başkan Arıkan için artı değer oluşturmaktadır.
Sçim süreci içinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun defalarca İlçeye gelmesi ve birlikte yürüttükleri çalışmalar, ileriye dönük uyum mesajları içermektedir. Mevcut Büyükşehir Kanunu göz önüne alındığında bu uyumlu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Başkan Arıkan, uyumlu yapısı ve birleştirici söylemleri ile bunu hem kendisine destek verenlere, hem de rakiplerine net olarak göstermiştir. Zaten mevcut rakiplerinin bırakın onu geride bırakmayı, ona yaklaşamayacakları net olarak görünmektedir.
Bir çok belediye başkan adayının yaptığı gibi, projeler içinde boğulmadan, ayağı yere basan projeleri açıklayan Başkan Arıkan, büyük projelerin yanı sıra, bütçe olarak uygulanabilir ve küçük dokunuşlarla halkta olumlu etkiler yapmayı planlayarak doğru bir yol izlemiştir. Zaten Söke'nin biriken sorunlarını ancak bu tür çalışmalarla çözüme kavuşabilir.
Söke için bir şans olarak gördüğümüz Başkan Arıkan'a çıktığı yolda başarılar dileriz.
"Yapabilirler çünkü yapabileceklerini düşünüyorlar." (Virgil)
YORUM YAZ
Whatsapp İhbar Hattı